Elindult az öt nyugat-balkáni Wizz járat

Forrás: turizmus.com

 2017. április 05. 16:27

Budapest, 2017. április 5. A Wizz Air öt öt nyugat-balkáni fővárossal kötötte össze Budapestet: Szkopjével Macedóniában, Podgoricával Montenegróban, Tiranával Albániában, Pristinával Koszovóban és Szarajevóval Bosznia-Hercegovinában.

A járatokat a Wizz Air a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által kiírt koncessziós beszerzési eljárás nyertes ajánlattevőjeként, közszolgáltatási szerződés keretében üzemelteti.

Az új útvonalak a várakozások szerint a jövőben fellendítik majd Magyarország és a Nyugat-Balkáni országok közötti üzleti és gazdasági kapcsolatokat, felpezsdítve a kétirányú turizmust.

A Budapest Airport üdvözli a Wizz Air új járatainak elindulását, hiszen ezek a desztinációk öt éve hiányoztak a Budapestről közvetlenül elérhető városok sorából. A repülőtéri kínálatban megjelenő nyugat-balkáni útvonalak erősítik a régiós együttműködést.

Tirana

A nemrég bejelentett asztanai és a mostani új útvonalakkal együtt, a Wizz Air már 11 új útvonallal bővítette 2017-ben a folyamatosan növekvő budapesti hálózatát. A légitársaság így már 62 várossal köti össze Budapestet Európában és azon kívül is. Mindez azt is jelenti, hogy a magyar főváros nyújtja a legváltozatosabb kínálatot az egész WIZZ-hálózatban.