Elkelt a Világ Második Legjobb Állása

 2011. március 20. 15:28

A Tensi 2010 októberében indította el A Világ Második Legjobb Állása néven a cég hivatalos világutazóját kereső kampányát. A március közepén tartott döntőben a szakmai zsűri egy több órás vetélkedő keretében választotta ki a 26 éves győztest, Gyémánt Balázs budapesti fiatalembert. Így mostantól fél évig ő tesztelheti a Tensi útjait a világ hat különböző pontján.

A tavaly ősszel meghirdetett kampányban a Tensi  egy háromfordulós játékra invitálta azokat, akik szerettek volna a világ legszebb helyeire eljutni, onnan tudósítani, és ezért még fizetséget is kapni.  A kampányt több tízezren követték nyomon a játék honlapján és Facebook oldalán, s közel 200 fő jelentkezett. Az első két fordulóban a pályázóknak 1-1 videofilmet kellett készíteniük; az elsőben önmagukról, a másodikban pedig egy korábbi utazásuk élményeiről. A második körben a döntő mezőnyének kiválasztását javarészt a nagyközönségre bízta az utazási iroda, így a szavazatok alapján 10 fő, a Tensi szakmai szempontú választása alapján pedig további 7 fő jutott a döntőbe. A győztes Gyémánt Balázs féléven át havonta egy különleges utat és a hat hónapra egymillió forintot nyert. Feladata tesztelni és véleményezni az utakat a világ legszebb tájain, és az élményeiről folyamatosan beszámolni videóblog és internetes napló formájában, amit az érdeklődők a www.alegjobballas.hu oldalon és a Facebook A Világ Második Legjobb Állása oldalán követhetnek majd figyelemmel. A hat hónap alatt minden hónapban a kampány Facebook oldalán nyereményjátékokat szervez az utazási iroda. Gyémánt Balázs az első útjára április végén indul a Karib-tengeren az Oasis of the Seas fedélzetén. Májusban a Club Med vendégszeretetét élvezi majd Mauritiuson, s a nyár folyamán ellátogat még a Disneyland Párizsba, részt vesz európai városlátogatásokon és egy földközi-tengeri hajóúton a Costa hajóstársasággal.
Az ausztrál idegenforgalmi bizottság 2009-ben „A világ legjobb állása” címmel egy álommunkát hirdetett meg, és azóta is számos hasonló kampány indítottak a világ minden táján – Magyarországon a hazai utazási irodák körében elsőként a Tensi. Nem véletlen a kampány elnevezése sem, a szervezők ugyanis megkeresték a 2009-es kampány megbízóit, akik üdvözölték, támogatásukról biztosították a magyar kezdeményezést.