Indul a veszprémi vasútállomás felújítása

Forrás: turizmus.com

 2023. február 03. 15:29

Idén Veszprém tölti be Európa Kulturális Fővárosának szerepét. A programhoz kapcsolódva február elején megkezdődik a veszprémi vasútállomás felújításának első üteme.

Az Európa Kulturális Fővárosa programhoz kapcsolódva Veszprém vasútállomását is felújítják, a beruházás 1,105 milliárd forintból, részben hazai költségvetési támogatásból és 355 millió erre a célra elkülönített MÁV-forrásból valósul meg.

A beruházás keretében megújul az utasforgalmi épület és annak külső homlokzata, az utasvárót új burkolat teszi majd  szebbé, illetve akadálymentes illemhelyet építenek ki, melyet a váróteremből könnyen meg lehet majd közelíteni. Az utasok új fotocellás ajtókon keresztül közlekedhetnek. A felvételi épület új peron- és előtetőt is kap. Új utcabútorokat helyeznek el az állomás előtérben, a középső utasperonon – ahová az InterCity vonatok érkeznek –, valamint az állomásépület körzetében is. Az utaskomfort növelése érdekében  a peronra vezető kijáratokat is akadálymentesítik, két új fedett utasbeállót és tíz kerékpártámaszt helyeznek el – olvasható a MÁV-csoport honlapján.

A felújítás feburár 6-án veszi kezdetét a veszprémi vasútállomáson

Fotó: MÁV-csoport

 

A rendezvénysorozat kapcsán a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. és a MÁV-Volán-csoport stratégiai partnerségi megállapodást kötött, amelynek célja, hogy kölcsönösen segítsék egymást a rendezvény sikeres lebonyolítása érdekében. Ennek részeként a MÁV-Volán-csoport a kiemelt programok idejére kedvezményes Veszprém-Balaton 2023 EKF jegyet vezetett be. A szimbolikus 2023 forintba kerülő vasúti jegy a MÁV-START és a GYSEV területén is érvényes, oda-vissza utazást biztosítva az ország bármely pontjáról Veszprémbe.