Elkezdődött a 177. hajózási szezon a Balatonon

Forrás: turizmus.com

 2023. április 08. 15:51

A Szent Miklós hajó fedélzetén, Húsvét Nagyszombatján − a hagyomány szerint a balatoni hajózási szezon első napján − tartotta szezonnyitó sajtótájékoztatóját a Balatoni Hajózási Zrt.

Veigl Gábor, a BAHART vezérigazgatója a szezonnyitó sajtótájékoztatón elmondta, néhány kikötőben és kiemelt útvonalon, például Siófok-Tihany, vagy Balatonboglár-Révfülöp között idén a megszokottnál is korábban kezdődött a hajózási szezon. Május 1-től a legnépszerűbb Fonyód-Badacsony útvonalon óránként indulnak majd a járatok. Tihanyt, Balatonfüredet és Balatonföldvárt is gyakrabban érhetik el az utazók.

Elkezdődött a 177. hajózási szezon a Balatonon

Fotó: Bahart

A nagy népszerűségnek köszönhetően nyáron többször indulnak útjukra majd a programhajók is: 176 bulihajó és 100 varázshajó járat hagyja majd el a kikötőket. Siófokról, Balatonfüredről és Balatonalmádiból gyakrabban, átlagosan másfél óránként szállnak vízre a sétahajók is - tájékoztatta lapunkat a társaság.

Kiemelt szerepet kapnak az igazán különleges élményt nyújtó naplemente sétahajók is, amelyeken az utasok díjnyertes ajándék pezsgőt vagy üdítőt kortyolgatva, a nap legvarázslatosabb pillanatában, a tó közepéről csodálhatják a Balatont.

Folytatódik a BAHART szolgáltatásainak fejlesztése is. A büfékben továbbra is neves balatoni borászatok borai és helyi kézműves sörök közül válogathatnak a vendégek.

A vitorláskikötőkben az arculatváltás mellett folyamatos műszaki fejlesztések is zajlanak. A szigligeti és balatonföldvári vitorláskikötő új pontonnal, a siófoki kikötő egy korszerűbb és energiahatékonyabb hőszivattyús rendszerrel, Balatonföldvár pedig új kiszolgáló egységgel és kikötőmesteri irodával kezdi meg az új szezont és várja vendégeit.