Elkezdődött a karneváli szezon Tenerifén

Forrás: turizmus.com

 2015. február 05. 13:56

A világ egyik legkedveltebb turisztikai célpontja ez a mediterrán, laza stílusú sziget, ahol mindig örök tavasz van, és ahová az év minden napján ezernyi turista érkezik. Az itteni karneváli szezon a maga látványos eseményeivel érdeklődők tízezreit vonzza a szokásos látogatószámon felül is.

Február 11-én indul a látványos show-folyam, amelynek keretében a brazíliaihoz hasonló öltözékekben és zenével vonulnak fel a jókedvre derítő profi előadók, köztük speciális énekegyüttesek és tánccsapatok, amelyek neve Comparsas. Tagjai egész évben ezekre, az örök tavaszban is a megújulást harsányan köszöntő napokra készülnek – adja hírül a tenerifei turisztikai hivatal.

 

Az idei szezon fő témája a jövő – ennek jegyében készültek el az idei plakátok és poszterek, amelyek Alejandro Tosco művei. is.A szigetvilág minden egyes, kisebb és nagyobb településén elkezdődnek a színpompás táncos felvonulások, amelyek hangulatukban a dél-amerikai rendezvényekre hasonlítanak.

A Turismo de Tenerifa honlapján napról napra nyomon lehet követni, hogy mikor melyik szigeten rendeznek helyi fiestákat, amelyek nemcsak izgalmas fotótémákat nyújtanak, de ezekhez minden látogató szabadon csatlakozhat.

A velencei karnevál ünnepélyes-barokkos, olykor kicsit szomorkás világától eltérő hangulatú zenés-táncos felvonulást ma már a világ egyik legkedveltebb turistaattrakciójaként tartják számon.