Elkezdődött az első idei erdei vándortábor

Forrás: turizmus.com

 2024. június 20. 13:42

2024-ben az Erdei Vándortábor Programnak köszönhetően több mint 5000 felső tagozatos és középiskolás diák ismerheti meg a hazai erdők varázslatos világát és a környező települések történelmét. Az egyhetes turnusok első csoportja június 20-án indul útnak.

Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ támogatásával megvalósuló gyalogos vándortáborokra továbbra is hatalmas az érdeklődés, az idei évben 210 csoport, összesen közel 6000 résztvevő (beleértve a kísérőket) vesz részt a programban, hogy egy egész hetet a természetben töltsön.

Az új jelentkezők mellett évről-évre nő a visszatérő táborozók száma - adta hírül a programot koordináló Országos Erdészeti Egyesület.

Vándortáborozók a Bükkben

Fotó: Országos Erdészeti Egyesület

Az erdei vándorok továbbra is 12 útvonal közül választhattak táborhelyszínt: a Bakony, a Börzsöny, a Bükk, a Mátra, a Mecsek, a Pilis, a Vasi-hegyhát, a Vértes, a Zemplén, a Zselic, a Dél-Zala és a Balaton-felvidék erdei augusztus közepéig rengeteg élménnyel várják a diákokat.

Az egyes útvonalakon a területileg illetékes állami erdőgazdaságok segítik a táborozás élményét feledhetetlenné tenni.

Újdonság idén, hogy a Mátrában új nomád táborhely épült Parádsasváron, a Rudolf-tanyán.

Minden táborozó egyedi kitűzőt kap az útvonal teljesítéséért. A teljesítmény túrázók világában jól ismert jutalom a kitűzők gyűjtése, ezt a hagyományt ápolja az Erdei Vándortábor Program is.

Az apró jelvények nem csak emléket jelentenek a táborban töltött időről, de viselőjük számára érdem is, hiszen az egy hét alatt 60-80 kilométer közötti távot teljesítenek az erdei vándorok.

Az Erdei Vándortáborok sikerességét bizonyítja a 185 újonnan képzett gyalogos vándortábor-vezető, akikkel már több, mint 1700 képzett táborvezető biztosítja a programok zökkenőmentes lebonyolítását és a diákok önfeledt táborozását.