Elmarad a balatoni szezonnyitó, törlik a Nemzeti Regattát

Forrás: turizmus.com

 2020. március 24. 11:34

A koronavírus miatt elmarad a hagyományos húsvéti hajózási szezonnyitás a Balatonon. Törölték a június 6-7-re tervezett Nemzeti Regattát, Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválját is.

A Balatoni Hajózási Zrt., mint a „Nemzeti Regatta – Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválja” elnevezésű kétnapos rendezvény főszervezője a napokban hivatalos tájékoztatást tett közzé honlapján az idei verseny törléséről.

A tavalyi verseny egyik pillanata

Fotó: nemzetiregatta.hu

„A koronavírus járvány miatt kialakult helyzetre való tekintettel nekünk is meg kellett hozni azt sajnálatos döntést, hogy az eredeti tervek szerint 2020. június 6-7-én Siófokon megtartandó rendezvényt töröljük.

Tesszük mindezt felelősségteljesen valamennyi résztvevő és kilátogató néző, valamint a szervezésben, lebonyolításban érintett munkatársaink egészségének védelme érdekében!

Ezúton köszönjük valamennyi társszervezőnknek, partnerünknek, támogatónknak a rendezvény eddigi előkészítésébe fektetett munkáját!

Az eseményre már benevezett települések megértését ezúton is köszönjük! Természetesen mindenkit részletesen írásban értesítünk a tudnivalókról és teendőkről.

Őszintén reméljük, hogy jövőre újra találkozhatunk a Nemzeti Regattán!” - zárul a szervezők közleménye.

Emlékezetes, hogy a 2019. június 1-2. között tartott 4. Nemzeti Regattán Magyarország 50 települése képviseltette magát.