Elmarad az IMEX Frankfurt

Forrás: turizmus.com

 2020. március 12. 08:17

A korábban bejelentett hírrel ellentétben mégsem tartják meg Európa egyik legjelentősebb hivatásturisztikai kiállítását, a májusban esedékes frankfurti IMEX-et.

Bár korábban az IMEX szervezői azzal érveltek, hogy nem szabad túlreagálni a helyzetet, és nagyon fontos, hogy megtartság az üzleti utaztatók számára hatalmas jelentőségű kiállítást, most mégis a rendezvény elhalasztása mellett döntöttek.

A német egészségügyi miniszter egyelőre csak kérte az ezer fősnél nagyobbb rendezvények elhalasztását, de a kérésnek eleget tesz Hessen szövetségi állam is, ahol Franfurt fekszik – írták az IMEX honlapján.

 

Fotó: imex-framkfurt.com

Hozzátették: „Felelősséget érzünk kiállítóink iránt, akik nagy összeget fektettek nemcsak a stand bérlésébe és felszerelésébe, ráadásul mindent megtesznek azért, hogy minél vonzóbbá varázsolják. Korábban optimisták voltunk, és egy ideális világban most is megvárnánk, mi történik. Mivel azonban egyre inkább úgy látszik, hogy nem tudjuk garantálni a vásárlók jelenlétét, nyugodt lelkismerettel csak azt tudjuk javasolni a kiállítóknak, hogy ne fektessenek olyasmibe, aminek nem biztos a megtérülése.”A szervező csapat dolgozik azon, hogy a kiállításon túl is tudjon szolgáltatásokat nyújtani a szakmának, a konrétumokról a közeljövőben tájékoztatnak. Bíznak abban, hogy a szeptember 15-17. között Las Vegasban tartandó IMEX Americát nem kell törölni.