Élmény lesz vonatozni Debrecen környékén

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 08. 08:47

Idén negyven vasútállomást tesznek rendbe a debreceni térségben. Koncentrált karbantartási munkálatok zajlanak és az utasforgalmi területek esztétikai megújítása valósul meg.

A Törökszentmiklóstól Záhonyig több megyére is kiterjedő vasúthálózatot üzemeltető debreceni pályavasúti területi igazgatóság kollégái a hajdú-bihari megyeszékhely mellett idén 39 másik állomáson és megállóhelyen dolgoztak, dolgoznak azon, hogy az utasforgalmi területek esztétikailag megújuljanak, az erre közlekedőket szebb és jobb körülmények fogadják – közölte a MÁV.

 

Korszerűbbek és szebbek lesznek az épületek

Az elvégzendő feladatok között szerepel a fém- és fafelületek festése (padok, hulladékgyűjtő, nyílászárók, korlátok, oszlopok, jelzők), a vakolatok megújítása, az állomási kiskertek rendbetétele, füvesítés, virágosítás és további kisebb karbantartási feladatok elvégzése. Valamennyi állomáson megújultak a kerékpártárolók is.

A cél, hogy az utasokat Törökszentmiklóstól Záhonyig szebb és jobb körülmények fogadják

Fotó: MÁV-START

Az állomások esztétikai megújítása idén márciusban kezdődött a térségben. Június végéig 18 állomás szépült, összesen 10 ezer munkaórával.

Tiszafüred és Poroszló állomások utasforgalmi területeinek szépítése az önkormányzatokkal közösen történik meg, míg további húsz állomáson és megállóhelyen a MÁV munkavállalói november végére készülnek el a karbantartási feladatokkal.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a megszépült állomásoknak nagyon örülnek az utasok, és ők is jobban vigyáznak a környezetükre.

A debreceni pályaudvar esett át a legnagyobb változáson

Fotó: MÁV-START

 

Debrecen már elkészült

A legjelentősebb változásokon Debrecen állomás esett át, ahol  megújult a mosdó, illetve szeptemberben megnyílik egy családi váróterem is, amely a kisgyerekes családok utazási komfortját növeli. Az utascsarnokban növényeket is ültettek, valamint interaktív minikiállítást rendeztek be és várótermi padokat is kihelyeztek, hogy még komfortosabbá tegyék a várakozási időt.