Élménykerékpározás Karintiában

Forrás: turizmus.com

 2016. május 24. 12:30

Az élménykerékpározáshoz rengeteg lehetőséget kínál Ausztria: olyan szakaszok, mint a Dráva-kerékpárút, a Karintia napos csücskében található Via Carinzia, vagy az Alpok–Adria kerékpárút, amelynek útvonala Karintián és Szlovénián át az Adriáig vezet.

Ausztria legismertebb kerékpárútjainak egyike a 366 kilométer hosszú Dráva-kerékpárút. Az ADFC (általános német kerékpárklub) által négycsillagos minőségű útvonal címmel kitüntetett kerékpárút igazi élmény az egész család számára, és keresztülvezet Karintián. A kiindulási ponttól, a dél-tiroli Toblach/Dobbiacótól hat szakaszban halad a Dráva-mentén egészen a célig, a szlovéniai Mariborig. Az út legnagyobb része azonban Karintiában fut. Az útvonal mindkét irányban hiánytalanul ki van táblázva, és zömében sík terepen halad, a kerékpározók tehát zavartalanul gyönyörködhetnek a természeti táj szépségében. Mivel az út folyamatosan a vasút mentén halad, az egyes útszakaszok akár vonattal is megtehetők.

A Dráva-kerékprút az itt található 50 Dráva-kerékpárút menti vendéglátó közreműködésével különféle gasztronómiai élményeket is tartogat, melyekről bővebben a Dráva-kerékpárút menti vendéglátók gasztrokalauzában, a Drau.Kulinarik.Büchl-ben tájékozódhatunk.
Az egyes szakaszokra és kínálatokra, többek között a kifejezetten családi ajánlatokra vonatkozó részletes tájékoztatást awww.drauradweg.com címen, valamint a Dráva-kerékpárút prospektusban találhatnak, amely – akárcsak a Drau.Kulinarik.Büchl – ingyenesen megrendelhető a honlapon.

 

Energiával feltöltve: úton az elektromos kerékpárral
A közép-karintiai régió szívében az elektromos kerékpározók gyönyörű túrákat tehetnek. Kilenc kitűnően kitáblázott tematikus túra szeli át a régiót; új elektromos kerékpár- kölcsönző, valamint számos kirándulócélpont és kulináris betérési lehetőségek kínálnak változatos órákat az Alpok napos déli oldalán. Valamennyi útvonal a hercegi városban, St.Veit an der Glanban található Fuchspalasttól indul, és jól ki van táblázva. A kényelmes visszaútról a mindenkori kiindulási ponthoz az Osztrák Államvasutak (ÖBB) gondoskodik.

Karintia tavainak varázslata
Karintiában tiszta vizű és akár 28 fokos hőmérsékletű fürdőtavak sokasága csábít kellemes vízi szórakozásra. De a csillogó tavacskák környéke is sok szépséget ígér. A kerékpáros felfedezőutakon lélegzetelállító kilátókat, barátságos piknikező helyeket és eldugott strandokat fedezhet fel. A Wörthi-tótól érdemes elindulni az Öt tó körre, amely Veldenből startolva a Hafnersee, a Keutschacher See, a Bassgeigensee és a Rauschelesee fölött vezet.
A Klopeiner See-nél a hangsúly az „élménykerékpározáson" van. Öt különböző, 4 és 55 km közötti hosszúságú túra köti össze a régió valamennyi tavát. A túraútvonalak nagyon jól kitáblázottak, de segítséget nyújtanak a GPS-nyomkövetők és az ingyenes térképanyag is. Praktikus igénybe venni az élményutalványokat is, amelyek speciális gasztronómiai partnereknél válthatók be.

A Karintiai kerékpáros élménykártya az info@kaernten.at címen igényelhető.

A számos kerékpáros partner is hozzájárul ahhoz, hogy az üdülés során maradandó életörömben legyen része a vendégeknek. A www.rad.kaernten.at linken az összes kerékpártúra útvonala megtalálható és letölthető.

Fotó: Turnersee, Karintia © Österreich Werbung / Andy Küchenmeister