Élőben tartják meg a madridi FITUR-t januárban

Forrás: turizmus.com

 2021. december 26. 13:45

Élőben, és a hagyományokhoz hűen év elején tartják meg Európa egyik legnagyobb utazási szakvásárát, a madridi FITUR-t.

A nemzetközi utazási szakvásárt nyolc pavilonban, a jelenlegi állás szerint magas részvételi aránnyal tartják meg a madridi vásárterületen 2022. január 19. és 23. között.

A FITUR 2022 szervezője, az Ifema fokozott biztonsági előírásokat fog alkalmazni a vásár ideje alatt – írja a Travel Inside. Szigorúan ellenőrzik majd a résztvevők oltási igazolásait, kötelező lesz a maszkviselés, és a résztvevők testhőmérsékletét is mérik majd. Digitális látogatószámláló rendszert vetnek be, folyamatosan elemzik a látogatói magatartást, a tömeg áramlását és megoszlását, és ezekre reagáló intézkedésekkel biztosítják a szociális távolságot. A vásárterület nagy teljesítményű szellőzőrendszere 20 percenként képes teljesen kicserélni a levegőt. Ezenkívül fertőtlenítőszer-adagolók is elérhetőek lesznek az egész vásár területén.

A legutóbbi FITUR 2021 májusában

Fotó: ©joaquincorbalan/123rf.com

Az Ifema szerint a rendezvény hozzá szeretne járulni a globális turisztikai piac fellendítéséhez, valamint forgatókönyvet szeretne kínálni ahhoz, hogy az ágazat magára tudjon találni és növekedni tudjon.

A 2021. évi FITUR-t a megszokottól eltérően májusban rendezték meg.