Először 80 millió nemzetközi vendégéjszaka

Forrás: turizmus.com

 2017. március 21. 10:49

Németország beutazó turizmusa 2016-ot sorozatban a hetedik rekorderedményével zárja: a Szövetségi Statisztikai Hivatal előzetes adatai szerint december végéig 80,8 millió nemzetközi vendégéjszakát jelentettek a legalább tíz ággyal rendelkező német szálláshelyek.

Ez a tekintélyes szám egy százalékkal haladja meg az előző év ugyanezen időszakának adatait.

Iris Gleicke, a kormány turisztikai megbízottja és Gazdasági és Energiaügyi Szövetségi Minisztérium parlamenti államtitkára így nyilatkozott: „Az úti cél Németország a külföldi vendégek körében továbbra is nagy népszerűségnek örvend. A beutazó turizmus sorban hetedik alkalommal dönt rekordot, ez is mutatja, hogy milyen erős a turisztikai gazdaságunk. A tolerancia és a világra való nyitottság alapkövetelmény a siker érdekében. Nem engedjük, hogy a hangos idegengyűlölők elrontsák országunk jó hírét!”

A berlini ALexanderplatz

Fotó: © visitberlin


Petra Hedorfer, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) igazgatótanácsi elnöke szerint: „A 2016-os év kiemelkedő kihívásai, mint a gazdasági faktorok, köztük a Brexit-tematika vagy a nagy volumennel rendelkező küldő piacok recessziója, illetve a biztonsági aspektus, például a terrortámadásoktól való félelem 2017-ben is témák lesznek. De az úti cél Németország mint márka erős pozícióval rendelkezik. Kiemelkedő tulajdonságainkkal – mint a turisztikai látványosságok, a kiváló infrastruktúra, az erős szolgáltatás-orientáltság és a kiváló ár-érték arány – ebben az évben is megmérkőzünk az úti célok nemzetközi versenyében.”

A magyarok utazási kedve Németországba továbbra is töretlen. A 2016-os év második felének új németországi légi járatnyitásainak köszönhetően, novemberben több mint 10 százalékkal, decemberben pedig közel 8 százalékkal több éjszakát töltöttek honfitársaink Németországban, mint az előző év hasonló időszakában. Ez így összesen egész évre több mint 707 ezer vendégéjszakát jelent. A 2017-es témaév – „Luther 2017” új perspektívákkal ismerteti meg a német kultúra, művészet, építészet és zene kedvelőit.