Először csatlakozott légitársaság a MUISZ tagságához

Forrás: turizmus.com

 2016. szeptember 21. 11:18

A csendes nyári hónapokban is folytatta lendületes lobbitevékenységét a MUISZ, és az utóbbi hetekben három új rendkívüli tag is csatlakozott a szövetséghez.

Az elnökség – a tagok aktív közreműködésével – tanulmányt készített az utazási irodák működését érintő legfontosabb jogszabályi akadályokról és azok megoldását elősegítő javaslatokról, amelyet elküldött a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezetésének is – közölte a MUISZ.

Az utazási irodák szövetségének képviselői  több tucat nyilatkozatban (rádió, tv, online és nyomtatott sajtó) adtak hiteles tájékoztatást az egyes desztinációk valós helyzetéről és többször felhívták a figyelmet az utasbiztosítások fontosságára.

Emellett néhány olyan személyes egyeztetésre is sor került, ahol a MUISZ számos észrevételt és javaslatot juttatott el többek között az MTÜ képviselőinek, az alsó rakpart átépítéséért felelős döntéshozóknak, valamint jelezte tapasztalatait az Országgyűlés Hivatalának a Parlamentlátogatással kapcsolatban és a Miniszterelnökségnek a várbehajtásra vonatkozóan.

Az utóbbi hetekben három új rendkívüli tag is csatlakozott a szövetséghez: első légitársaságként felvételét kérte az Emirates magyarországi fióktelepe, a szakmai képzéseket, turisztikai tréningeket szervező Kontakt Műhely (Kontakt Képző Központ), valamint az utazási irodák piacán is egyre több terméket kínáló Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. is.