Először járt 30 millió utas a müncheni 2-es terminálon

Forrás: turizmus.com

 2018. január 18. 13:44

Tavaly 30,6 millióan vették igénybe a terminált 2017-es utazásaik során, ami az előző évhez képest 10,6 százalékos növekedést jelent.

Wilken Bormann, a Lufthansa müncheni központjának vezérigazgatója, valamint a müncheni repülőtér vezérigazgatója, Dr. Michael Kerkloh szerint: „A számok jól mutatják a 2-es terminál népszerűségét az ötcsillagos légitársaságnak és az ötcsillagos repülőtérnek köszönhetően. Együttesen utasainknak tízcsillagos terméket nyújtunk, ami a gépek fedélzetén és a földi kiszolgálások terén kimagasló minőséget jelent. Európában egyedül a müncheni repülőtér kínálja ezt a kivételes kombinációt.” Wilken Bormann és Michael Kerkloh biztosak abban, hogy ez a pozitív trend 2018-ban is folytatódik.

A müncheni reptér sok díjat kapott az elmúlt években

Fotó: pixabay.com

Március 25-től a Lufthansa öt A380-as gépet telepít a müncheni bázisra, amelyek a nyári menetrendben Los Angelesbe, Hong Kongba és Pekingbe közlekednek majd. Két nappal később a Lufthansa A350-ese először indul majd el Münchenből Szingapúrba. A Eurowings szintén tervezi a további növekedést Münchenben.

A müncheni repülőtér 2015-ben Európában elsőként szerezte meg a londoni székhelyű Skytraxtől az ötcsillagos repülőtér minősítést. Tavaly decemberben pedig a Lufthansa csatlakozott hozzá, miután a kontinensen szintén elsőként nyerte el a nemzetközi légi közlekedés legmagasabb szintű, ötcsillagos elismerését a Skytraxtől. Ráadásul a 2-es terminál – beleértve a két cég által közösen üzemeltetett szatelit terminált – tavaly márciusban a Skytrax World Airport Awards-on vehette át a Világ Legjobb Légitársasági Terminálja elismerést.