Elsüllyeszthetetlen Titanic épül Szecsuánban

Forrás: turizmus.com

 2017. február 27. 13:45

A tengerektől leginkább távol lévő, sokáig zárt hatalmas kínai tartományban épül a világ leghíresebb hajójának valós nagyságú másolata, amelyet turisztikai attrakciónak szánnak az üzemeltetők.

Ez aztán tényleg nem fog elsüllyedni, jóllehet a témaparknak szánt hatalmas építményben minden olyan lesz, mint a valóságban. A kivitelezők alaposan áttanulmányozták a fennmaradt dokumentumokat – és persze James Cameron klasszikussá vált filmjét is. A bálterem, a különböző osztályú kabinok, a tornaterem, a fedélzetek mind tökéletes másai lesznek az eredetinek.

Igaz, a jéghegy becsapódását nehéz lesz utánozni, bár nem lehetetlen. A cél inkább – bármennyire is morbidnak tűnik – egy vidám, önfeledt kirándulás, amelynek alkalmából múzeumba lehet menni, jó sokat lehet nevetni és pénzt költeni a különféle szórakozásokra. A Vagabond.se kínai tudósítója legalábbis vidámparknak aposztrofálja a beruházást.

Épül a Titanic témapark

Fotó: vagabond.se

Az új Titanic a nagy folyók által körbevett Deyang városban épül. Az ide látogatók részt vehetnek az ünnepi lakomákon, és arra is megvan már a terv, hogyan szimulálják a jéghegynek ütközést, azt a szerencsétlen éjszakát, amikor a hajó elsüllyedt az óceán jéghideg vizében.