Elveszett a bőröndje? Hívja fel!

Szerző: Elek Lenke

 2014. augusztus 18. 17:29

Bár egy kutatás szerint minden Boeing 747-esre átlagosan négy elveszett csomag jut, mégis lassan vezetik be a digitális csomagazonosítást, amelynek révén azonnal megtudhatnánk, merre „jár” a bőröndünk.


Készülj Fel!

Minden utazó rémálma, hogy külföldre érkezve, a reptéren szembesül csomagja elvesztésével. Ez a probléma azonban a múlté lehet az Airbus és az AT&T által fejlesztett intelligens poggyász használatával – számol be a nem is annyira új találmányról a svd.se/resor svéd orgánum.

Egy kutatás szerint minden Boeing 747-es gépre átlagosan négy elveszett csomag jut, ami igen komoly, évi kétmilliárd fontos kárt okoz a légitársaságoknak. A baj általában az átszálláskor következik be, s elkeveredésük leggyakoribb oka a leszakadt vonalkód. Erre a problémára már többféle megoldást kitaláltak, a GPS-hez hasonló helyzetjelzőtől kezdve az „okosbőröndig”, a Bag2Go névre keresztelt intelligens poggyászig. A cikk szerint elég lesz ezentúl csak felhívni a csomagot és a chip jelzi: „bocsánat, Szingapúr helyett még Heathrow-n vagyok”.

Főleg az olyan hatalmas, nagy átszállóforgalmú repülőtereken éles ez a probléma, mint Párizs, London vagy Frankfurt. A British Airways először a London–Seattle járaton tervezi bevezetni a bőröndök digitális tiketteit, amelyek tájékoztatják a tulajdonosát hollétükről, és nem szakadnak le olyan könnyen. A svéd honlap nem közli, mindez mennyibe fog kerülni a csomagok tulajdonosainak és a légitársaságnak.