Elveszíthetik munkájukat a United Airlines oltatlan dolgozói

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 30. 19:58

Sajtóértesülések szerint a United Airlines mintegy 600 alkalmazottjának veszélybe kerülhet a munkája, mivel nem tartották be a légitársaság Covid-19 oltási szabályzatát. A közel 67 ezer amerikai alkalmazottnak hétfőig kellett igazolnia, hogy megkapta az oltást.

A legtöbben igazolták, hogy megkapták a vakcinát a hétfői határidőig, vagy hogy valamilyen oknál fogva nem lehetséges számukra az oltás felvétele. Közel 600 olyan dolgozója van azonban a Unitednak, aki nem oltatta be magát és nem kért felmentést sem vallási vagy egészségügyi okokból. Ők most azzal nézhetnek szembe, hogy elveszítik állásukat az oltás hiánya miatt. További 2000 alkalmazott felmentést kért a kötelezettség alól – számolt be a TTG turisztikai hírportál.

united

Közel 600 olyan dolgozója van a Unitednak, aki nem oltatta be magát és nem kért felmentést vallási vagy egészségügyi okokból, ők elveszíthetik állásukat

Fotó: 123rf.com

A BBC információi szerint a United Airlines vezérigazgatója, Scott Kirby és elnöke, Brett Hart szeptember 28-án, kedden azt mondta: "Az indokunk a döntésünkre, miszerint a United összes amerikai alkalmazottja számára kötelezővé tesszük a védőoltást, egyszerű: biztonságban szeretnénk tartani a dolgozóinkat. Az igazság pedig az, hogy mindenki nagyobb biztonságban van, ha minden alkalmazott be van oltva, és a vakcinával kapcsolatos követelmények teljesülnek. Ez egy hihetetlenül nehéz döntés volt, de a csapatunk biztonságának megőrzése mindig is prioritás volt számunkra."