Emelik az idegenforgalmi adót Hollandiában?

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 20. 11:20

Miközben jót tesz egy ország vagy város bevételének és hírnevének, hogy sok a turista, olykor a jóból is megárt a sok. Ez nemcsak Velencére érvényes, de Amszterdamra is, melynek ma már olyan sok a látogatója, hogy a hollandok újabb idegenforgalmi adó bevezetését tervezik.

2016-ban Észak Velencéjét 17 millió turista látogatta meg, és a város népszerűsége várhatóan csak növekedni fog. Az elkövetkező években évi 23 millió turista várható – idézi a Vagabond.se a holland Het Parool számait. Annak érdekében, hogy megbirkózzanak a növekvő idegenforgalommal, és közben tisztán tudják tartani a várost, valamint infrastruktúrájuk is kiszolgáljon ennyi embert, a hatóságok most javaslatot tesznek az adó növelésére.

Jelenleg is létezik idegenforgalmi adó, ami körülbelül a szállásdíj öt százalékát teszi ki, de ha a hatóságok megkapják az engedélyt az emelésre, akkor minden turista további 10 eurót fizet.


Azt sem titkolják a holland szakemberek, hogy más vendégkörre vágynak

Fotó: turizmus.com

Azt sem titkolják a holland szakemberek, hogy talán más vendégkörre vágynak: „Több olyan emberre van szükségünk, akik valóban pénzt költenek a városban” – nyilatkozta Udo Kock pénzügyminiszter, majd így folytatta: „Nemcsak azokra a látogatókra vágyunk, akik falafelt majszolnak az utcán, söröznek és sétálnak a  vöröslámpás negyedben, hanem azokra, akik maradnak néhány éjszakát, meglátogatják a múzeumokat, és megkóstolják a holland  éttermek pazar fogásait is.