Ismét a világ legmagasabb épületének tetejéről üzent a légiutaskísérő – videó

Forrás: turizmus.com

 2022. január 17. 18:17

"Még mindig itt vagyok" – olvasható angolul a kezében tartott táblán. A videóban ezúttal az Emirates A380-as óriásgépe is feltűnik.

2021 nyarán mi is bemutattuk azt a videót, melyben az Emirates egy kaszkadőrnővel együttműködve a világ legmagasabb épületének tetejéről, a Burdzs Kalifáról üzent az embereknek.

Most újraforgatták a filmet egy látványos kiegészítéssel: a légikísérők egyenruháját viselő kaszkadőr a dubaji világkiállításra invitálja a nézőközönséget, miközben körberepüli egy, a világkiállítás színeibe öltöztetett A380-as óriásgép.

"Még mindig itt vagyok"

Fotó: Emirates

A film forgatását gondos, mindenre kiterjedő tervezés előzte meg: repülési tervet készítettek, elemezték a kockázatokat, számba vették az összes időjárási helyzetet. Az Emirates pilótái az A380-as repülőgép szimulátorán gyakorolták nemcsak a manővereket, de a többi résztvevővel történő kommunikációt is.

A gondosan megkoreografált repülés során az A380-as repülőgép alacsonyan, mindössze kb. 830 méteren, pontosan a Burdzs Kalifa magasságában repült. A gép 145 csomós sebességgel haladt (egy A380-as átlagos utazósebessége körülbelül 480 csomó), amire azért volt szükség, hogy szűk sugarú köröket tudjon tenni az épület körül. Az Emirates óriásgépe összesen 11 kört tett meg a Burdzs Kalifa felett a forgatás során. Bár úgy tűnt, mintha a repülőgép nagyon közel repült volna a kaszkadőrnőhöz, valójában több mint fél mérföldre volt tőle. A videó bemutatja, hogyan készült a felvétel.

A dubaji világkiállítás március 31-ig látogatható. Az expón helyet kapott kiállítások bemutatják az emberi fejlődést, a technológia, a kultúra, a művészet, a zene, a gasztronómia, a sport és sok más terület legújabb vívmányait, emellett több mint 190 ország, köztük Magyarország pavilonja várja a látogatókat. Az Emirates azon utasai, akik a nyitva tartás ideje alatt Dubajba látogatnak vagy átszállnak a városban, ingyenes napi belépőt kapnak a világkiállításra.

A végén az integetés sem maradt el

Fotó: Emirates