Guinness-rekordot állított fel a sivatagban egy légitársaság

Forrás: turizmus.com

 2024. január 30. 11:09

Az Emirates több száz munkatársa jógázott a dubaji sivatagban, amellyel egyszerre állítottak fel Guinness-rekordot, és hívták fel egyúttal a figyelmet a testi-lelki harmónia fontosságára. Az eseménynek magyar résztvevője is volt, aki már évek óta él és dolgozik a közel-keleti metropoliszban.

Az Emirates munkatársai megdöntötték az együttes jógagyakorlás Guinness-rekordját – már ami a résztvevők nemzetiségének sokszínűségét illeti. A légitársaság 144 különböző országot képviselő munkatársa jógázott együtt a dubaji sivatagban a lenyugvó nap fényében. A korábbi rekordot tavaly állították fel New Yorkban, az ENSZ székháza előtt, 135 különböző nemzetiségű résztvevővel. A rendhagyó jógaóra elsődleges célja nem a korábbi világrekord túlszárnyalása volt, a vállalat szerette volna, ha a különböző országokból érkező és különböző szerepkörökben tevékenykedő munkatársai közös testi-lelki feltöltődéssel indítják az új évet.

Az Emirates több száz munkatársa jógázott együtt a dubaji sivatagban

Fotó: Emirates

 

Az Emirates cégcsoport több mint 110 ezer embert foglalkoztat, akik a világ számos országából érkeztek Dubajba. A vállalatcsoport sokszínűségét a kezdeményezésben résztvevő több száz munkatársuk szülőhazája is jól mutatja: olyan távoli országok is képviseltették magukat, mint Chile, Peru, Mexikó, Saint Kitts és Nevis, Honduras, Mongólia, Tonga, a Bahamák, de jelen volt természetesen Magyarország képviselője is.

A Guinness-rekordot jelentő eseményre a dubaji sivatagban található Al Lisaili Campben került sor, ahol az igazán lélekemelő hangulathoz a példaértékű összefogás is hozzájárult: a jógaórát az Emirates profi jógás munkatársai tartották, az aláfestő chill zenét jásztó DJ szerepét a dnata Travel Group csapatának egyik tagja vállalata el, de olyan is volt, aki nyelvdobon hívott elő meditációs hangokat. A résztvevők biológiailag lebomló parafából készült jógamatracokat és újrahasznosítható vizes palackokat kaptak, hogy ezzel is csökkentsék a rendezvény hulladéktermelését.