Bocsánatot kért az utasoktól a dubaji légi káosz miatt az Emirates elnöke

Forrás: turizmus.com

 2024. április 20. 18:15

Nyílt levélben kért bocsánatot az utasoktól a dubaji rendkívüli időjárás okozta fennakadások miatt Sir Tim Clark, az Emirates elnöke. A légitársaság menetrend szerinti működése április 20-án reggel helyreállt, ugyanakkor az érintett utasok és poggyászok kezelése még 3-4 napot igénybe vehet.

"Ezúton szeretnék bocsánatot kérni minden ügyfelünktől, akinek az utazási terveit ez a rendkívüli időszak felborította" - írta nyílt levelében Sir Tim Clark.

Felidézte, hogy április 16-án, kedden az Egyesült Arab Emírségekben az elmúlt 75 év legnagyobb csapadékmennyisége esett. A viharos erejű szél és az eső súlyos zavart okozott a városok életében. Az Emirates dubaji központja nyitva maradt ugyan, de a járatmozgásokat a biztonság érdekében csökkentették. Emellett a csapadékvízzel elárasztott utak akadályozták az utasok, a pilóták, a légiutas-kísérő személyzet és a repülőtér alkalmazottai számára a repülőtérre történő eljutást, valamint a repüléshez szükséges alapvető ellátmányok szállítását.

Kedden több tucat járatot irányítottak át más repülőterekre, hogy elkerüljék a legrosszabb időjárási körülményeket, majd a következő három napban közel 400 járatot kellett törölniük, és még többet kellett késleltetniük, mivel a központ működését továbbra is kihívások elé állította a személyzet és az ellátás hiánya.

Ekkor Tim Clark szerint két prioritást határoztak meg: gondoskodni az érintett ügyfelekről, és helyreállítani a menetrend szerinti működést.

Annak érdekében, hogy felszabadítsák az erőforrásokat és a kapacitást az érintett ügyfelek kezeléséhez, fel kellett függeszteniük a Dubajból induló utasok utasfelvételét, jegyértékesítési tilalmat kellett bevezetniük, és átmenetileg le kellett állítaniuk a Dubajba érkező csatlakozó utasforgalmat. További erőforrásokat vetettek be, hogy segítsék repülőtéri és ügyfélkapcsolati központjaikat az átfoglalásokban, és további járatokat indítottak olyan célállomásokra, ahol nagyszámú, a fennakadásban érintett ügyfelet azonosítottak – derült ki a levélből.

Több mint 100 önkéntes alkalmazottat mozgósítottak, hogy a dubaji repülőtér indulási és tranzitterületén gondoskodjanak az utasokról, kiemelten kezelve az orvosi eseteket, az időseket és más segítséget igénylő utasokat. Eddig több mint 12 000 szállodai szobát biztosítottak az érintett ügyfelek elhelyezésére Dubajban, továbbá 250 000 étkezési utalványt adtak ki, és jelentős mennyiségű ivóvizet, takarót és egyéb kényelmi cikket osztottak szét.

A színfalak mögött vállalatuk további több ezer alkalmazottja dolgozott azon, hogy működésük visszaálljon a rendes kerékvágásba - sorolta az Emirates elnöke.

Április 20-án reggelre helyreállt a hálózat járatainak menetrend szerinti közlekedése. A korábban a repülőtér tranzitterületén rekedt utasok már átfoglalták a helyüket, és elindultak úti céljuk felé. A légitársaság felállított egy munkacsoportot, hogy eljuttassák tulajdonosaikhoz a mintegy 30 000 visszamaradt poggyászt.

A levél szerint még pár napot igénybe fog venni, mire minden átfoglalt utasuk és az összes fennakadt poggyász útját rendezik, ezért az elnök ügyfeleik türelmét és megértését kérte.

Közel négyszáz járatot kellett törölnie az Emiratesnek a viharok miatt

Fotó: 123rf.com

Megköszönte a légitársaságnál dolgozó minden munkatársának, beszállítóiknak és partnereiknek, hogy a héten a kihívást jelentő körülmények ellenére éjjel-nappal fáradhatatlanul dolgoztak az ügyfelek támogatása, működésük helyreállítása és a menetrend normalizálása érdekében.

„Tudjuk, hogy a rendkívüli helyzetre adott reakciónk messze nem volt tökéletes. Tudomásul vesszük és megértjük ügyfeleink frusztrációját a terminálokon kialakult torlódás, információhiány és zűrzavar miatt. Elismerjük, hogy a hosszú sorban állás és várakozási idő elfogadhatatlan volt. Ügyfeleink iránti elkötelezettségünk töretlen, és az elmúlt napok tanulságait felhasználva igyekszünk javítani a működési folyamatainkon" – tette hozzá Sir Tim Clark.