Az Emirates újraindítja napi járatait Kambodzsa fővárosába

Forrás: turizmus.com

 2024. március 04. 13:48

Az Emirates május 1-jétől Szingapúron keresztül ismét napi rendszerességgel repül Phnompenbe, Kambodzsa fővárosába. Az új útvonallal a légitársaság napi négyre növeli szingapúri járatainak számát.

A phnompeni útvonalon háromosztályos Boeing 777-300ER repülőgép közlekedik majd, fedélzetén 8 privát First Class lakosztállyal, 42, ággyá alakítható Business Class üléssel, a turistaosztályon pedig 310 tágas férőhellyel. Az új járat Dubaj és Phnompen kereskedelmi kapcsolatában is nagy előrelépést jelent, mivel hetente több mint 300 tonna áru – például textíliák és gyógyszerek – szállítását teszi lehetővé.

A május elsejétől közlekedő járatra jegyek már foglalhatók az Emirates oldalán és mobilalkalmazásán vagy az utazási irodákban.

Májustól ismét naponta repül az Emirates Phnompenbe

Fotó: Emirates

 

 

Phnompen Kambodzsa gazdasági, ipari és kulturális központja, az egyik legnépszerűbb délkelet-ázsiai turisztikai és kereskedelmi csomópont. A város jelenleg egy új nemzetközi repülőteret épít, amely a tervek szerint 2025-ben kezdi meg működését. Phnompen széles körben ismert turisztikai látványosságairól, köztük a Királyi Palotáról az Ezüst Pagodával. Az Emirates utasai a Cambodia Airrel kötött megállapodás révén kényelmesen ellátogathatnak Angkor világhírű templomegyütteséhez is, amely Siem Reap város közelében található.