Veszélyeztetett állatfajok védelméért kampányol az Emirates

Forrás: turizmus.com

 2023. október 12. 10:03

Megújultak az Emirates ingyenes úti csomagjai, amelyek a kényelem és a fenntarthatóság mellett, már az állatvédelmet is képviselik.

A United for Wildlife szervezettel együttműködve a légitársaság hosszú távú járatain, a Premium Turistaosztályon és Turistaosztályon utazók számára biztosított ingyenes neszesszereken mostantól a Föld nyolc legveszélyeztetettebb faja jelenik meg.

A vadon élő állatok és élőhelyeik megőrzése az Emirates Fenntarthatósági és Környezetvédelmi vállalásainak egyik kiemelt eleme, amely tökéletes összhangban áll a brit királyi család alapítványa, a The Royal Foundation által 2014-ben alapított United for Wildlife szervezet törekvéseivel.

Hosszú távú együttműködésük során az orrvadászat, valamint az illegális állat- és növénykereskedelem ellen lépnek fel. Közös felvilágosító kampányuk részeként a légitársaság megújította a Premium Turistaosztály és Turistaosztály úti csomagjait.

A gyönyörű színeiről ismret kék ara is ott van a legveszélyeztetettebbek között

Fotó: Emirates

A neszesszereken és könyvjelzőkön a nyolc legveszélyeztetettebb állat – a közönséges levesteknős, az afrikai elefánt, a kék ara, a gorilla, a pörölycápa, az oroszlán, a tobzoska és a fekete orrszarvú – stilizált képe látható. Az állatok veszélyeztetettségének mértékét jól mutatják a United for Wildlife által közölt statisztikai adatok. Világszerte naponta 100 elefántot vadásznak le illegálisan, ami az orvvadászat jelenlegi üteme mellett azt jelenti, hogy a legnagyobb szárazföldi állatok 2025-re kihalhatnak. Jelenleg mindössze 30 ezer orrszarvú él a vadonban, miközben a 20. század elején ez a szám még 500 ezer volt. A tobzoskák pedig a leggyakrabban csempészett emlősök közé tartoznak.

Az Emirates tagja a United for Wildlife Transport Taskforce-nak, vagyis zéró toleranciát hirdet a vadon élő állatokból és növényekből készült termékek illegális kereskedelmével szemben, továbbá szállítmányozási ága, az Emirates SkyCargo teljes tilalmat vezetett be az elefántok, orrszarvúak, oroszlánok és tigrisek vadásztrófeáira.

A légitársaság ingyenes úti csomagjai már az állatvédelmet is képviselik

Fotó: Emirates

2023 júniusában az Emirates elnyerte az IATA Environmental Assessment (IEnvA) program és az IEnvA Illegal Wildlife Trade modul tanúsítványait, amellyel csatlakozott az iparág átfogó környezettudatos gyakorlataihoz.

A világ legnagyobb nemzetközi légitársaságának környezetvédelmi törekvései a neszesszerekhez felhasznált anyagokban is megjelennek. Az egyedi tervezésű, nem mérgező, szójaalapú tintával festett úti csomagok mosható kraft papírból készülnek, és újrahasznosíthatóak.

Olyan tartós utazási kellékek találhatóak bennük, amelyek anyagához kevés új műanyagot használtak fel – ilyen például a búzaszalma és műanyag kombinációjával előállított fogkefe, valamint az újrahasznosított műanyagból (rePET-ből) készült zokni és szemhéjfesték.