Egymillió négyzetméter 950 millió dollárért – új műszaki bázist épít az Emirates

Forrás: turizmus.com

 2023. november 16. 10:44

Az Emirates összesen több mint 1,2 milliárd dollár értékű megrendeléssel bízta meg a francia Safrant, mely egy 1 milliárd dolláros megállapodást tartalmaz a legújabb generációs Safran Seats fedélzeti ülésekre az Emirates új Airbus A350, Boeing 777X-9 és meglévő Boeing 777-300-as flottájába.

A héten bejelentett, flottabővítést célzó hatalmas Boeing-megrendelés után az Emirates ma újabb nagyszabású fejlesztésre kötött megállapodást, ezúttal a Safran cégcsoporttal. A több mint 1 milliárd dolláros megrendelés legnagyobb százalékát a vállalat óriásgépei és Boeing repülői üléscseréjére fordítja.

Az új ülések a stílusos kialakítás mellett nagyobb kényelmet és személyes teret biztosítanak, valamint extra felszereltségek sorával szolgálják az utasokat valamennyi utasosztályon. A Safran továbbá szorosan együttműködik az Emirates nagyszabású retrofit programjában is, amelynek keretében új üléseket szállít a légitársaság Boeing 777-es és Airbus A380-as repülőgépeihez.

A cégcsoport a megállapodás értelmében az üléseken kívül más repüléstechnikai berendezésekkel és szolgáltatásokkal is támogatja az Emirates flottáját. A Safran Cabin az A350-es és B777-9-es repülőgépek új, innovatív technológiákkal rendelkező GEMini és a csúcskategóriás NUVO típusú fedélzeti konyháinak beszereléséről gondoskodik.

 

További innovációk

A Safran Aerosystems 10 éves szervizmegállapodása a Boeing 777-es biztonsági és kabinrendszerek alkatrészeinek javítására és karbantartására terjed ki, míg az A380-as gépek orrfutóműveinek kizárólagos karbantartási és felújítási jogait a Safran Landing Systems kapta meg.

Az Emirates 1,2 milliárd dollár értékű megállapodást írt alá a francia Safran cégcsoporttal

Fotó: Emirates

Ez a leányvállalat nagy teljesítményű kerekeket és karbonfékeket is szállít majd az A350-es flottához, amelyek jelentősen csökkentik a repülőgépek alaptömegét, valamint egyedi kialakításukkal hatékonyabb hűtést biztosítanak, a repülőgépflotta így jobban kihasználhatóvá válik, hiszen csökken az idő, amelyet leszállás és felszállás között a gépeknek a kifutón kell tölteni.

A Safran Passenger Innovations pedig a RAVE AeroConnect Ka műholdas összeköttetési megoldását biztosítja, amely 50 darab Airbus A350, 60 darab Airbus A380 és 50 darab Boeing 777X-9 repülőgép fedélzeti lefedettségét teszi még zökkenőmentesebbé és élvezetesebbé a légitársaság utasai számára.