Engedett a MÁV az árból, ennyibe kerül a kerékpáros országbérlet

Forrás: turizmus.com

 2024. február 29. 10:27

Jelentősen megdrágult volna a vonaton kerékpárral ingázók utazása a MÁV-Volán-csoport március elsején induló új tarifarendszerében, de a felmerült aggályok miatt végül jelentősen csökkentették az árat.

Az eredeti elképzelés szerint március 1-jétől 9450 forintért vásárolhattak volna az utasok kerékpáros országbérletet. A Magyar Kerékpárosklub hivatalos levelének és a vasúttársasággal történt egyeztetésének köszönhetően azon végül egy jóval kedvezőbb árat ajánlott a MÁV. „A felmerült aggályok miatt nyitottak vagyunk a kerékpáros országbérlet árának módosítására 4950 Ft-ra, azt március 1-jétől a Megrendelő ÉKM-mel egyeztetve így alkalmazzuk" – írta a MÁV Start a Magyar Kerékpárosklubnak február 24-én küldött válaszlevelében.

A szervezet további kérései, hogy legyen kerékpáros vármegyebérlet is, továbbá 500 forint helyett 400 forintba kerüljön a kerékpárjegy, azonban nem teljesülnek.

"... fontosnak tartjuk, hogy a kerékpárbérletek árazása a kerékpárjegyekhez logikailag illeszkedjen, mivel a kerékpárjegyek viszonylattól független árazásúak, ezért a bérletek tekintetében is szükségesnek tarjuk, hogy viszonylattól függetlenül egységes áron legyenek elérhetők. Ezt csak országos termékkel tudjuk biztosítani" – indokolta a döntést a MÁV a Kerékpárosklub posztja szerint.

A jó hír ugyanakkor, hogy a Kerékpárosklub tagjai számára továbbra is megmarad a 25 százalékos kedvezmény a kerékpárjegyek árából.

(Nyitókép: MÁV)