Ennyien vonatoztak az idei főszezonban a Balatonhoz

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 02. 10:51

A balatoni főszezonban tavalyhoz képest nagyjából 29 százalékos volt az utasszám-növekedés, sőt a járvány előtti utolsó évhez képest is hozzávetőleg 32 százalékkal jobb az eredmény.

Az elő- és főszezonban több mint 2,7 millióan utaztak vonattal a tóhoz, vagy onnan, illetve a balatoni állomások között. A legtöbben Siófokon, Balatonfüreden, Zamárdiban Fonyódon és Balatonlellén fordultak meg.

A korábbi tapasztalatok alapján várható kora őszi magas utasszámra készülve, a vasúttársaság továbbra is számos lehetőséget nyújt sűrű vonatközlekedéssel azoknak, akik a szeptember 11-éig tartó utószezonban kelnének útra a Balatonhoz.

A jegyek többségét, közel 1,3 millió darab jegyet már a MÁV appban és a megújult Elvira felületén vásárolták meg az utasok. MÁV applikációban vásárolt az utasok 24 százaléka, interneten 13 százaléka, jegyautomatákban pedig 17 százaléka.

Idén a főszezon elejére több tóparti állomásra és megállóhelyre is telepített jegyértékesítő automatát a vasúttársaság, a számuk így 37 darabra nőtt a térségben.

A legtöbben Siófokon, Balatonfüreden, Zamárdiban Fonyódon és Balatonlellén fordultak meg

Fotó: MÁV

Ennek is köszönhetően a Balatont érintő utazásra szóló jegyekből a tavalyi 180 ezer darab után az idei főszezonban közel 510 ezer darabot automatákból vásároltak az utasok.

A szezonális termékek közül a meghatározott vasútvonalakon és Volánbusz-járatokon egyaránt érvényes, jellemzően a tó körüli utazás elősegítésére hasznos, különféle Balaton 24/72 napijegyekből összesen 27,6 ezer kelt el, négyezerrel több, mint tavaly. A kedvezményes, helyjegybiztosítást magában foglaló, interneten és MÁV appon vásárolható Okosjegyből mintegy 24 ezret vásároltak az utasok.