Épül a palicsi aquapark, vonzóbb lesz a Fruska Gora

Forrás: turizmus.com

 2019. február 27. 13:18

Nagy lehetőség áll Újvidék turizmusa előtt, ugyanis idén az Európa Ifjúsági Fővárosa címet viselheti, 2021-ben pedig Európa egyik kulturális fővárosa lesz.

A Vajdaság közel 30 társkiállítóval képviselte magát az Utazás kiállításon.

A Vajdasági Idegenforgalmi Hivatal reményei szerint ez a két nemzetközi esemény nemcsak a városra, hanem az egész Vajdaság kulturális és történelmi örökségére, természeti értékeire ráirányítja majd a figyelmet. Amelyek között ott vannak Szabadka csodálatos szecessziós épületei, a Palicsi-tó, amely több mint 150 éves idegenforgalmi múlttal büszkélkedhet, vagy a tanyasi és falusi szálláshelyek, ahol a vendégek megismerhetik a hagyományos paraszti életformát és megkóstolhatják a helyi ízeket – sorolta Natasa Pavlovic igazgató az Utazás kiállításon rendezett sajtótájékoztatójukon.

Vajdasági ízek kóstoltatása az Utazás kiállításon

Fotó: turizmus.com

A turizmus fellendítése érekében számos infrastrukturális fejlesztés van napirenden. A Palicsi-tó partján 10 millió eurós beruházással elkezdődött az aquapark és fürdőközpont építése. A Európa Kulturális Fővárosa szerepre készülve Újvidéken többek között egy régi selyemgyár kulturális és konferencia-helyszínként születik újjá, és célul tűzték ki a Fruska Gora (Szerbia legrégebbi nemzeti parkja) megközelíthetőségének javítását és attraktivitásának növelését.

A Vajdaságot évről évre egyre több turista keresi fel, tavaly a látogatók száma csaknem 9, a vendégéjszakáké közel 13 százalékkal bővült. Magyarországról is folyamatosan nő az érdeklődés, hazánk jelenleg az ötödik legnagyobb küldőpiac, 2018-ban több mint 44 ezer magyar látogatót fogadtak, akik 86 ezer vendégéjszakát töltöttek el a vajdasági szálláshelyeken.

Az elmúlt két évben 30 százalékkal nőtt a magyar vendégek és vendégéjszakák száma a tartományban – hangsúlyozta Bosko Vucurevic, a Vajdasági Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, amiben meglátása szerint jelentős szerepet játszott, hogy aktív együttműködést építettek ki a szegedi, pécsi és budapesti iparkamarával, mint fogalmazott, Szerbia és Magyarország között csúcson vannak a gazdasági kapcsolatok. 2018-ban közel 645 millió eurónyi áru érkezett a Vajdaságba Magyarországról, míg hazánk 355 millió euró értékben fogadott vajdasági termékeket.

A tartományi szervezetek a jövőben mind több kiállításon szeretnének részt venni annak érdekében, hogy bemutassák és közel hozzák a turisztikai kínálatot a magyar piachoz – hangzott el. Erre ráerősített Ivan Dokovic, a tartományi kormány alelnöke, aki a sajtótájékoztatón nyilvánosan felkérte a kiállítási megjelenés szervezőit, hogy a jövő évi Utazás kiállításon az ideinél kétszer nagyobb strandon népszerűsítsék a Vajdaságot.

További turisztikai információk itt érhetők el: https://vojvodinaonline.com/

Kapcsolódó cikkek

Az LMBTQ turizmus jó üzlet

2019. február 24.