Épül az új balatonfüredi vitorláskikötő

Forrás: turizmus.com

 2020. január 28. 10:21

A decemberben lezajlott szerződéskötés és a terület birtokba adása után újabb mérföldkőhöz érkezett a balatonfüredi kikötő megvalósítása. A régi kikötő bontási munkálatainak megkezdésével elindult a 2 milliárd forintos beruházás.

Megkezdődtek az építési munkálatok Balatonfüreden, a Füred Camping területén, ahol új turisztikai megállópontot létesítenek. A munka a meglévő stégek fa járófelületeinek bontásával, a vasszerkezetek kiemelésével, valamint a cölöpök kihúzásával indult ­– közölte a Magyar Vitorlás Szövetség.

142 hajó fogadására alkalmas kikötőt építenek a füredi kemping területén

Fotó: Magyar Vitorlás Szövetség

A szövetség közleménye szerint a jelenlegi kikötőmedence megtisztítása előreláthatóan egy hetet vesz igénybe. Ezt követően kezdik meg az új kőmóló és kikötőmedence létesítését.A közel 2 milliárd forint értékű beruházás hozzájárul a turisztikai szezon meghosszabbításához és a vendégszám növekedéséhez. A balatonfüredi megállópont-fejlesztés keretében 142 hajó fogadására alkalmas kikötői fejlesztést valósítanak meg – írták.

Megkezdődtek a kikötő építési munkálatai Balatonfüreden

Fotó: Magyar Vitorlás Szövetség

A kemping területén kialakításra kerülő kikötő olyan sport- és szabadidős turisztikai létesítmény lesz, amely magas színvonalú sportesemények, rendezvények lebonyolítására is alkalmas.