Erdőt telepít és nemet mond a műanyagokra a SunExpress

Forrás: turizmus.com

 2020. február 24. 11:22

Számos környezetvédelmi akciót hajt végre a Lufthansa és Turkish Airlines közös vállalataként alapított SunExpress társadalmi felelősségvállalás stratégiájának részeként.

Tavaly megalakult a légitársaság munkatársaiból szerveződött SunExpress Green Alliance elnevezésű csapat, melynek első jelentős akciója egy új erdő telepítése volt Ankarában – áll a légitársaság közleményében.

A helyi erdészeti igazgatósággal együttműködve 10 ezer facsemete ültetésével egy 100 ezer négyzetméter területű új erdő született a Kartaltepe lábánál. Az erdő a légitársaság 30. évfordulójával összhangban a „SunExpress Jubilee Forest” nevet kapta.

Egy 100 ezer négyzetméter területű új erdő született a Kartaltepe lábánál

Fotó: SunExpress

A SunExpress Green Alliance idei küldetése szintén az erdősítéssel van kapcsolatban, mégpedig Izmírben, a tavaly nyáron tűzvész által elpusztult 500 hektár edő újjáélesztése.

 

Stop a fedélzeti műanyag eszközöknek

A légitársaság más, hétköznapibb intézkedéseket is tesz a környezetvédelemért, mint például a fedélzeti műanyagok használatának folyamatos felszámolása. Ennek eredményeként mára már teljesen száműzték a műanyag poharakat, szívószálakat és keverőket. Számításaik szerint ezekkel a változtatásokkal egy év alatt 10 millió műanyag eszközt fognak megtakarítani.

Száműzték a műanyag poharakat, szívószálakat és keverőket

Fotó: SunExpress

Az Atmosfair neves éghajlatvédelmi szervezet már 2018-ban a világ 6. „legéghajlatbarátabb” légitársaságának választotta a SunExpresst a 190 legnagyobb légitársaság rangsorában.

A SunExpress légitársaság 2020. május közepétől indítja első járatait Budapestről. Antalyába hétfő kivételével mindennap, míg Izmírbe vasárnaponként közlekednek a SunExpress gépei. A légitársaság magyarországi képviselője az Aviareps Kft.