Érintő bankkártyás fizetés a szegedi villamoson

Forrás: delmagyar.hu

 2017. december 06. 16:05

Országosan egyedülálló az a bankkártyás jegyautomata, amit már próbaüzemben használhatnak az új szegedi villamosok utasai.

Banki adatok szerint az ügyfelek 68 százaléka már érintős bankkártyával rendelkezik, és használja is. Ezt az önkormányzat összehangolja azzal, hogy évről évre 15-16 százalékkal emelkedik a járműveken vásárolt menetjegyek száma. Emiatt gyakran késnek a járatok. Évente közel egymillió menetjegy kel el elővételben 320 forintért, és nagyjából félmilliót váltanak az utasok a járművezetőknél 400 forintért.

Most elkezdődik a próbaüzem: menetjegyet, 24 és 72 órás jegyet is válthatnak az utasok. A látássérülteknek külön gomb segíti a tájékozódást – mutatta be a készüléket Majó-Petri Zoltán, az SZKT ügyvezető igazgatója. A próbaüzem hónapjai alatt a jegyek ugyanannyiba kerülnek, mint ha a járművezetőnél váltanánk azokat, tehát a menetjegy 400, a 24 órás 1040, a 72 órásért pedig 2600-at kell adni.

Az új szegedi villamosok utastere

Fotó: turizmus.com

Az automatákat élesben előreláthatólag tavasszal lehet majd használni. Az érintős képernyőn kiválasztható a menetjegy fajtája, mennyisége, utána már csak a bankkártyát kell odaérinteni a kifizetéséhez, és az automata kiadja a jegyet. A gép időpecsétet is nyomtat a menetjegyre, ezért azt külön már nem kell érvényesíteni.

Kapcsolódó cikkek