Erős február a Debrecen Airporton

Forrás: turizmus.com

 2018. március 06. 10:22

Minden idők legerősebb februári utasforgalmát regisztrálták a Debrecen Airporton: 22.765-en vették igénybe, ami 26 %-os növekedés az egy évvel azelőttihez képest.

Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója elmondta: A Debrecen Airport utasforgalmának stabil növekedése februárban a hideg és zord idő ellenére is folytatódott. Köszönet illeti stratégiai partnereinket, a Wizz Airt és a Lufthansát debreceni elkötelezettségük miatt. 2017. december 18. óta már Európa és Izrael gazdasági és turisztikai szempontból is fontos régiójával van közvetlen légi összeköttetése a cívis városnak, és így a kelet-magyarországi régiónak egyaránt. 2018-ban további dinamikus növekedésre számítunk a külföldi turisták által eltöltött vendégéjszakák számát illetően ill. a régió szállodáinak kihasználtsága is tovább fog javulni. A vendéglátóhelyek, szabadidős és rekreációs szolgáltatók ill. a taxi és más személyszállító cégek forgalma és az ÁFA és IFA bevételek is jelentősen fognak növekedni a régiónkban. Kárpátaljáról, Kelet-Szlovákiából és a Partiumból is érdemes a legközelebbi és legtöbb alacsony viteldíjú úti céllal rendelkező regionális Debrecen Airportot választani."

Az utasforgalom alakulása a Debrecen Airporton

Fotó: turizmus.com

Nemsokára tovább bővül a Debrecen Airport kínálata, hiszen a hónap végétől, 2018.március 29-től a Lufthansa már hetente ötször szállít utasokat Debrecenből. Kedd és szombat kivételével a hét minden napján fog közlekedni a bajor metropolis és a cívis város között és a müncheni repülőtérről öt kontinens, több mint 100 úti céljára van közvetlen csatlakozási lehetőség. A nyári charter szezon a rendszeres német beutazó charter gépek mellett, Törökországba már heti kétszer, Görögországba Zakynthosra és Bulgáriába, Burgaszba, nagyobb gépkapacitással az egyiptomi Hurghadába is biztosítanak nyári járatokat. A nyár abszolút újdonsága és egyben slágerdesztinációja idén Barcelona lesz, 2018. június közepétől szeptember végéig lesz elérhető. A repülőtér legtöbb utast szállító partnere, a Wizz Air a nyári menetrendtől heti kilenc, ill. a csúcsszezonban heti tízszer közlekedik Londonba, ill. a nyári iskolai szünetben Eindhovenbe is hetente háromszor utazhatunk Debrecenből.

A Lufthansának fontos szerepe van a növekedésben

Fotó: Debrecen Airport

A március végétől heti öt járattal közlekedő Lufthansa járattal még több német turistára számítanak Debrecenbe és a régióba ill. további dinamikus beutazó forgalmat prognosztizálunk az immáron 1 éve közlekedő tel-avivi és a pár hónapja indult Moszkvából közlekedő Wizz Air járatokon is.

2017-ben elkezdődtek azok az infrastruktúrával összefüggő beruházások (ILS2 rendszer kiépítése ill. az irányított légtér bevezetésének előkészítése és az autópálya-összeköttetés) amelyekkel a repülőterünk a régió meghatározó repülőtérré válik a következő években Közép- és Kelet-Európában." - mondta Tamás László.

Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója a 2018-as februári eredményeket örömmelsummázta:

“A Debrecen Airport utasforgalmának stabil növekedésefebruárbana hideg és zord idő ellenére is folytatódott.Köszönet illeti meg a stratégiai partnereinket, a Wizz Airtés a Lufthansát adebreceni elkötelezettségük miatt. 2017.december 18. óta már Európa és Izrael8 gazdasági és turisztikai szempontból is fontos régiójával van közvetlen légi összeköttetése a cívis városnak és így a kelet-magyarországi régiónak egyaránt. 2018-ban további dinamikus növekedésre számítunka külföldi turisták által eltöltött vendégéjszakák számát illetően ill. a régió szállodáinak kihasználtsága is tovább fog javulni. A vendéglátóhelyek, szabadidős és rekreációs szolgáltatók ill. a taxi és más személyszállító cégek forgalma és az ÁFA és IFA bevételek is jelentősen fognak növekedni a régiónkban. Kárpátaljáról, Kelet-Szlovákiából és a Partiumból is érdemes a legközelebbi és legtöbb alacsony viteldíjú úti céllal rendelkező regionális Debrecen Airportot választani, hiszen innen minden utazni vágyó, akár üzleti akár rekreációs, turisztikai céllal indul el, elérhet számos attraktív európai desztinációt közvetlen légi járattal.

Nemsokáratovább bővül a Debrecen Airport kínálata, hiszen a hónap végétől, 2018.március 29-től a Lufthansa már hetente 5-ször szállít utasokat Debrecenből, kedd és szombat kivételével a hét minden napján fog közlekedni a bajor metropolis és a cívis város között és a müncheni repülőtérről öt kontinens, több mint 100 úti céljára van közvetlen csatlakozási lehetőség.

RENDKÍVÜL NAGY AZ ÉRDEKLŐDÉS A NYÁRI CHARTEREKRE

A nyári charter szezon a rendszeres német beutazó charter gépek mellett, Törökországba már heti 2-szer, Görögországba Zakynthosra és Bulgáriába, Burgaszba, nagyobb gépkapacitással az egyiptomi Hurghadába is biztosítunk nyári járatokat a nap szerelmeseinek. A nyár abszolút újdonsága és egyben slágerdesztinációjaidénBarcelonalesz, 2018. június közepétől szeptember végéiglesz elérhető. Fontos megjegyezni, hogy mielőbb forduljanak az utazási irodákhoz vagy foglaljanak online, aki a nyári repülős nyaralásukat charter légitársasággal szeretnék Debrecenből megvalósítani, hiszen a piacon évek óta túlkereslet mutatkozik, így idén is a “last minute”-re számító utasok igényeit nem biztos, hogy ki fogjuk tudni elégíteni.

NYÁR: TÖBB JÁRAT LONDONBA ÉS EINDHOVENBE

A legtöbb utast szállító partnerünk, a Wizz Air a nyári menetrendtől heti 9 ill. a csúcsszezonban heti 10-szer közekedik Londonba, ill. a nyári iskolai szünetben Eindhovenbe is hetente 3-szor utazhatunk Debrecenből.

TÖBB BEJÖVŐ UTAS MÜNCHENBŐL, TEL AVIVBÓL ÉS MOSZKVÁBÓL

A március végétől heti öt járattal közlekedő Lufthansa járattal még több német turistára számítunk Debrecenbe és a régióba ill. további dinamikus beutazó forgalmat prognosztizálunk az immáron 1 éve közlekedő tel-avivi és a pár hónapja indult Moszkvából közlekedő Wizz Air járatokon is.

2017-ben elkezdődtek azok az infrastrukturával összefüggő beruházások (ILS2 rendszer kiépítése ill. az irányított légtér bevezetésének előkészítése és az autópálya-összeköttetés) amellyekkel a repülőterünk arégió meghatározó repülőtérré válik a következő évekbenKözép- és Kelet-Európában.”