Erős június a Debrecen Airportnál

Forrás: turizmus.com

 2016. július 05. 15:31

2016. júniusában 81%-kal többen, mintegy 27790-en használták a legnagyobb magyarországi regionális repteret a Debrecen Airportot, mint egy évvel korábban. Az első féléves utasforgalom is közel a duplájára nőtt a tavalyi év azonos időszakához képest.

Ez az eredmény összhangban van az idei kapacitásbővüléssel valamint a nyáron élénkülő utasforgalommal is.

Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója a 2016-os júniusi és az első féléves eredményeket örömmel összegezte:  "Elsősorban a Wizzair és a Lufthansa valamint a júniusban kezdődött kiutazó charterforgalomnak köszönhetően a 2016-os év legerősebb havi utasforgalmán vagyunk túl a Debrecen Airporton.  Egyre többen választják a repülőterünket nem csak Hajdú-Bihar megyéből, hanem Békés, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén és Jász-Nagykun-Szolnok megyékből is.

 

A partiumi utasok mellett egyre gyakrabban érkeznek utasok Kárpátaljáról és a Felvidékről is. A repülőtér utasforgalmának az igazi nyertese azonban a turisztikai szektor, ahol rekord évet prognosztizálnak a szállodák és a panziók, a vendéglátósok, a taxitársaságok és a fesztiválszervezők is. Az új járatokkal nap mint nap jelentősen fejlődik a beutazó turizmus Nyugat-Európából és hozzájárul az idegenforgalom dinamikus fejlődéséhez, új munkahelyeket teremtve mind Debrecenben, mind a kelet-magyarországi és határontúli régiókban egyaránt.

 

2016. júliusában  menetrendszerinti járattal hét EU-s ország turisztikai központjába repülhetünk, valamint a charterjáratokkal a Török Riviéra, Korfu, Kréta, Zakynthos és a bolgár Napospart is közvetlen járattal elérhető a Debrecen Airportról. Így a régióból szinte minden nyaralni vágyó utasunk igényének meg tudunk felelni."

Nyári járatok 2016-ban a Debrecen Airportról: