Erős szezonra számít idén az Anubis Travel

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2022. március 30. 09:53

Mindhárom desztinációja esetében növekedésre számít az idén az Anubis Travel, amely számos újdonságot is kínál ezen a nyáron az utasok számára.

Milyen volt a tavaly nyári szezon az iroda számára?

Mindhárom desztinációnkban – Törökország, Görögország, Egyiptom – kiválóan alakult a forgalmunk. Törökország különösen jól teljesített, ott a 2019. évi forgalmunk 70%-át értük el tavaly. Görögország és Egyiptom vonatkozásában a 2019-es forgalom 50-60%-át sikerült teljesíteni, ami szerintem nagyon jónak tekinthető a vírushelyzetet figyelembe véve.

 

Milyen volt a 2021-es együttműködés az Anubis Travel és a szállodai, légitársasági partnerek között, és milyen színvonalúak voltak tavaly a szállodai szolgáltatások?

Ahmed Bahgat

Fotó: turizmus.com

Az Anubis Travel rendszerint olyan nagy légitársaságokkal dolgozik együtt, mint Törökországban a Pegasus Airlines, Görögországban az Aegean és Egyiptomban az EgyptAir. A légitársaságok többsége nagyon együttműködő volt 2021-ben. Ami a szállodákat illeti, mi elsősorban jó minőségű, felső kategóriás (4- és 5-csillagos) hotelekkel dolgozunk, és ez 2021-ben nagyon fontos volt, mivel számos szálloda tavaly csak júniusban nyitott meg, így garantálni tudtuk, hogy a vendégek megfelelő minőségű szolgáltatásokat kapjanak, és a járványügyi szabályok betartatása ellenére se legyenek minőségi kifogások.

 

Maradtak-e beváltatlan utazási utalványok 2021-re, és ez befolyásolta-e a cég árbevételét?

2020-ban, még a koronavírus-járvány kezdetekor úgy döntöttünk, hogy minden utasunknak visszaadjuk a befizetett foglalások árát, kivéve azokat, akik kifejezetten azt akarták, hogy nálunk maradjon a pénzük. Akadtak olyan utasok, akik visszautalták nekünk azt a pénzt, amit mi visszautaltunk nekik, mivel elégedettek voltak az irodával, és tudták, hogy 2021-ben is velünk akarnak utazni. Összességében nem sok utalványt kellett beváltanunk, és elsősorban új foglalásokat kellett kezelnünk.

 

Milyen lesz az idei év a kiutas piacon összehasonlítva a tavalyival, illetve a 2019-es rekordévvel?

Úgy gondolom, hogy 2022 jobb lesz, mint 2021, de még nem éri el a 2019-es csúcsév forgalmát. 2019 volt az Anubis történetének egyik legjobb éve, és úgy hiszem, hogy sok más piaci szereplő esetében is igaz ez.

 

Melyek lehetnek a legsikeresebb úti célok a nyáron és miért?

Az idei szezonban a legjobban – akárcsak az előző szezonokban – Törökország fog menni. Egyszerűen azért, mert a szállodák minősége és a szolgáltatások színvonala összehasonlítva más desztinációkkal, messze a legjobb. Egyedül a nyári csúcsidőszak lehet ez alól kivétel, mivel olyankor egyes nagy küldőpiacokról (pl. Német- és Oroszország) annyira megnő a kereslet, hogy megugranak a szállodai árak, és ezért a magyarországi kereslet némiképp lecsökken. A második helyezett Egyiptom lehet, mivel ott kiválóan lehet nyaralni, ugyanakkor rengeteg a kulturális látnivaló.

 

Befolyásolja-e az ukrajnai konfliktus a kiutas piacot?

Az orosz–ukrán háború csak közvetetten érinti az utazási piacot, mivel emiatt emelkedtek az üzemanyagárak, és a forint is gyengült mind a dollárral, mind az euróval szemben. Eddig még nem érzékelhető a konfliktusnak komolyabb hatása a magyarországi foglalásokra, mivel az emberek kivárnak. Én azt remélem, hogy a háborúnak hamarosan vége lesz, és minden visszaáll a normális kerékvágásba.

 

Milyen újdonságokat kínál az idén az Anubis Travel?

A korábbi évekhez hasonlóan kínáljuk a megszokott desztinációkat: Törökországban az antalyai régiót, Görögországban Rodoszt és Krétát, továbbá Egyiptomban minden üdülőhelyet a Vörös-tenger partvidékén. Újdonság lesz az idei szezonban a charterjáratunk Sharm El-Sheikh-re, amelyet jó pár év kihagyás után indítunk újra. Egyre több foglalás érkezik erre az üdülőhelyre, ezért döntöttünk a közvetlen járat indítása mellett.

Egy másik újdonság, hogy Törökországban, Antalyán az utasaink számára sokkal jobbá és kényelmesebbé tettük a repülőtéri transzfert, miután megállapodtunk a kinti partnerünkkel, hogy maximum 4 szálloda utasait ültetik be ugyanabba a buszba, ezáltal rövidebb és kényelmesebb lesz az utazás. További újdonság, hogy télire törökországi körutazásokat is tervezünk. Ezenfelül télen újra elérhető lesz egy olyan régi desztinációnk, ahová már jó ideje nem utaztattunk. Hogy melyik ez az ország, az maradjon most még titok...