Erősen indult a nyár a Debrecen Airporton

Forrás: turizmus.com

 2017. július 04. 13:02

Az idei év legerősebb és minden idők harmadik legerősebb utasforgalmát produkálta júniusban a Debrecen Airport.

2017. júniusában 11%-kal többen, mintegy 30 960-an vették igénybe Magyarország második legforgalmasabb repülőterét. Az előző év azonos időszakában történt utasforgalomhoz képest ez egy újabb rekord a repülőtér 87 éves történelmében.

Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója a 2017-es júniusi és első féléves eredményeket összegezte:

“A Debrecen Airport első féléves utasforgalmát egyértelműen a légitársasági partnereinknek, első sorban a Wizz Airnek és a Lufthansa utasforgalmának köszönhetjük.


Mindenképpen jó trendnek mondható, hogy a téli hónapokban kevesebb járatot az élénkülő turizmus kompenzálta és várakozáson túl jól sikerültek az áprilisi, májusi eredményeink és robusztusan indult a nyár első hónapja is. Ezek után még optimistábbak vagyunk a 2017-es nyarat illetően, mert az előfoglalási eredmények rendkívül biztatóak.

Március végétől kezdve már összesen hét európai és izraeli régióval van közvetlen menetrend szerinti összeköttetése Debrecennek. 2017-ben még jelentősebb turistaforgalmat prognosztizálunk Debrecenben ill. a kelet-magyarországi régiókban és a határokon túl is.

Az ukrán állampolgárok számára június 11-én életbe lépett EU-s vízummentesség kedvezően hat a Kárpátaljáról Nyugat-Európába és Izraelbe induló turistaforgalomnak és a charterjáratoknak is. Bizakodóak vagyunk, hogy a kárpátaljaik számára is mi leszünk a régiót kiszolgáló repülőtér és ezzel tovább nő az érkező külföldi turisták által eltöltött vendégéjszakák száma ill. a régió szállodáinak kihasználtsága is.

A nyári hónapokban több mint 100 000 utast várunk a Debrecen Airporton, hiszen a desztinációs portfóliónk mindenki számára biztosítja a legmegfelelőbb nyári vakációt. Várhatóan a legerősebb hét a Campus Fesztivál idején lesz, július közepén. A charter járatokkal a nap szerelmeseinek biztosítunk üdülést Görögországban, Törökországban ill. Bulgáriában és Egyiptomban.

Járatok a nyári szezonban:

[kép címe]

Fotó: Debrecen Airport

A kultúrára, vallási turizmus és városi vakációra szomjazók, Nyugat-Európa és Izrael nagyvárosait kereshetik fel közvetlen járatokkal ill. a hálózati partner-légitársaságunkkal a Lufthansával Európa legjobb repülőterén, a müncheni repülőtéren keresztül egyetlen átszállással öt kontinens, több mint száz úti céljára utazhatnak el a Debrecen Airportról.”