Erősít a China Airlines

Forrás: turizmus.com

 2015. július 23. 13:32

A tajvani China Airlines négy Boeing 777-300ER típusú repülőgéppel bővíti flottáját, az új gépek elsősorban a Los Angeles, New York, Shanghai és Hong Kong útvonalon közlekednek. Novembertől pedig a Frankfurt-Taipei szakaszán bevezetik a prémium economy osztályt.

Az új Boeing 777-300ER gépek turista osztályán bevezetik a hosszútávon utazó utasok kényelmét szolgáló un. Skycouch üléseket, amely 3 ülés összenyitásából kialakított kettős ülés.

Budapestről az utasok 4 európai átszállási ponton keresztül érhetik el a China Airlines Tajpejbe tartó járatát, majd innen továbbutazva juthatnak el az ázsiai célállomásra. A négy átszállási pont: Bécs-heti 2-3 járat (szezontól függően), Frankfurt-heti 5 járat, Amsterdam-napi járat és Róma-heti két járat. Az átszállási pontig az Austrian Airlines, a Lufthansa, a KLM és az Alitalia fedélzetén lehet eljutni.

A magyar utazóknak fontos kiindulópont lehet Bécs, ahonnan közvetlen járattal, rendkívül kedvező tarifákkal kínál repülőjegyet a légitársaság. A bécsi repülőtérről egyetlen átszállással juthatunk el az ázsiai vagy ausztrál-ázsiai régióba. Bécs repülőtere a nyugati országrészből kézenfekvő alternatíva. Budapestről az Eurolines járataival 2 óra 40 perc alatt tehető meg az út a bécsi Repülőtérre, ahol az utasok kényelmesen tölthetik el a várakozási időt – 25 étterem és bár, 90 üzlet (bank,posta, könyvesbolt, élelmiszerüzlet stb.) várja a tranzit utasokat. Akik személygépkocsival érkeznek Bécsbe, rendkívül kedvezményes áron parkolhatnak a repülőtéren a Vienna International Airport által nyújtott kedvezményeknek köszönhetően.

 

November 2-től a China Airlines Frankfurt-Taipei szakaszán bevezetik a prémium economy osztályt (CI62/61). Az eddig napi Sydney és Auckland, valamint a heti háromszori Brisbane járat után 2015. október 25. és 2016. március 26. között időszakosan beindítja menetrendszerű járatát a légitársaság Melbourne-be és Christchurch-be. A járatok Budapesti indulással Bécs, Frankfurt, Amszterdam és Róma érintésével, Taipeien keresztül nyújtanak további csatlakozási lehetőséget Ausztráliába és Új-Zélandra. Ausztrál és új-zélandi belföldi utazáshoz számos állomásra kínál kiegészítő jegyeket a China Airlines.

Az ausztrál és új-zélandi járatok eddig is népszerűek voltak a magyar utazók körében, mivel az egy éves érvényességű jegyekkel az utasok a turista osztályon 40 kg feladott csomagot vihetnek magukkal és a visszaút időpontjának módosítása is ingyenes változatlan osztályon. Ifjúsági kedvezmények és feltételek miatt a Magyarországról a „Working Holiday" vízummal Ausztráliába, Új-Zélandra vagy Tajvanra kiutazó fiatalok körében egyre népszerűbbek a China Airlines járatai.

A China Airlines turista osztályon utazóknak 40 kg súlykeretet biztosít Manila, Ho Chi Minh City, Hanoi, Sydney, Brisbane, Melbourne, Auckland és Chritschurch desztinációkra. A többi célállomásnál 30 kg a megengedett súlykeret.

Hosszabb tajpeji várakozási idő esetén a légitársaság a reptértől a reptérig ingyenes városnézést biztosít az utasoknak. Magyar állampolgárok, turistaként, vízum nélkül utazhatnak Tajvanra.

A China Airlines a Sky Team légitársasági szövetség tagja, így a légitársaság járatain történő utazás után járó törzs utas pontok bármelyik Sky Team légitársaság rendszerében jóváírhatók. A China Airlines saját, Sky Teammel közös törzsutas programja a Dynasty Flyer, amely számos előnyt nyújt az utasoknak. Azon cégek amelyek rendszeresen használják a China Airlines járatait a légitársaság egy külön Corporate pont gyűjtő programot kínál, amely független az egyéni törzs utas programtól és a cégeknek komoly előnyöket nyújt a leutazott kilométerek függvényében.

A China Airlines utasainak száma 2014-ben elérte a 35.886.000 főt, gépeinek kihasználtsága 77,7%-os volt, ami az előző évhez képest fél százalékos növekedést jelent. Tavaly jelölték a légitársaságot az „Észak-Ázsia legjobb Légitársasága" címre, legújabb 777-300ER gépei 2014-ben elnyerték a Golden Pin Design díjat. A légitársaság 77 gépből álló flottája 29 ország 113 városába repül, köztük az összes jelentős kelet-ázsiai célállomásra: Tajvan, Thaiföld, Indonézia (Bali, Jakarta és Surabaya) Vietnam, Malajzia, Fülöp-szigetek, Kambodzsa, Mianmar, Szingapúr, Dél-Korea (Szöul, Pusan), Kína 27, Japán 9 városába, ezen kívül Ausztrália, Új-Zéland, Guam, Koror és Hawaii.