Erősít a tajvani China Airlines

Forrás: turizmus.com

 2015. október 19. 17:52

Rekord részvétellel, mintegy 50 utazási iroda képviselője előtt mutatta be újdonságait és jellegzetességeit a China Airlines október 19-én.

A légitársaság 77 gépből álló flottája 29 ország 113 városába repül, köztük az összes jelentős kelet-ázsiai célállomásra: Tajvan, Thaiföld, Indonézia (Bali, Jakarta és Surabaya) Vietnam, Malajzia, Fülöp-szigetek, Kambodzsa, Mianmar, Szingapúr, Dél-Korea (Szöul, Pusan), Kína 27, Japán 9 városába, ezen kívül Ausztrália (Melbourne, Brisbane és szezonálisan Sydney), Új-Zéland (Auckland  és szezonálisan Christchurch).

A China Airlines új 777-300ER repülőgépe számos iparág-forradalmasító funkcióval rendelkezik, például a világ első olyan pilótafülkéjével, amelyben datolyaszilvafa mintázatú dekoráció található és a hangulatvilágítás egyedi hangulatot kölcsönöz a repülőgép fedélzetének. Először Ázsiában a turista osztályon most olyan családi heverőket kínálnak, melyek esetében az ülések kanapé ággyá alakíthatók, egy egészen új komfort szintet biztosítva.

A CI idén megkezdte flottájának bővítését 4 db Boeing 777-300ER típusú repülőgéppel. Az új gépek elsősorban a Los Angeles, New York, Sanghaj és  Hong Kong útvonalon közlekednek. Az új gépek kabin elrendezése és rendkívül igényesen kialakított belső tere megnyerte a 2015-ös év „Red Dot" kitüntetését, amely a szakma „Olimpiai Díjának" felel meg.

Budapestről az utasok 4 európai átszállási ponton keresztül érhetik el a China Airlines Tajpejbe tartó járatát, majd innen továbbutazva juthatnak el az ázsiai célállomásra. A négy átszállási pont: Bécs-heti 2-3 járat (szezontól függően), Frankfurt-heti 5 járat, Amsterdam-napi járat és Róma-heti két járat. Az átszállási pontig az Austrian Airlines, a Lufthansa, a KLM és az Alitalia fedélzetén lehet eljutni.

Fontos kiinduló pont lehet Bécs, ahonnan mindössze egy átszállással juthatunk el a kiválasztott ázsiai célállomásokra. Akik személygépkocsival érkeznek Bécsbe, kedvezményes áron parkolhatnak a repülőtéren a Vienna International Airport által üzemeltett reptéri parkolókban.

A China Airlines árai jelenleg a legkedvezőbbek a magyar piacon Ausztráliába (Brisbane, Melbourne és Sydney) Új-Zélandra (Auckland, Christchurch) Balira, Vietnamba és a Fülöp-szigetekre. Nagyszerű kombinációs lehetőséget kínál akár 4 ország érintésével, például Tajvan, Ausztrália, Új-Zéland és Thaiföld, igen kedvező áron.

2015 November 2-től a China Airlines Frankfurt-Taipei szakaszán bevezetésre kerül a prémium economy osztály (CI62/61) is.

Az eddig  napi aucklandi, a heti négyszeri sydneyi és háromszori  brisbani járat után 2015. október 25. és 2016. március 26. között időszakosan beindítja menetrendszerű járatát a légitársaság Melbourne-be és Christchurch-be. A járatok Budapesti indulással Bécs, Frankfurt, Amszterdam és Róma érintésével, Taipeien keresztül nyújtanak további csatlakozási lehetőséget Ausztráliába és Új-Zélandra.

 

A China Airlines ausztrál és új-zélandi járatai eddig is népszerűek voltak a magyar utazók körében, mivel az egy éves érvényességű jegyekkel az utasok a turista osztályon 40 kg feladott csomagot vihetnek magukkal és a visszaút időpontjának módosítása is ingyenes változatlan osztályon. Ifjúsági kedvezmények miatt a Magyarországról Új-Zélandra és Tajvanra „Working Holiday" vízummal kiutazó fiatalok a speciális feltételek miatt egyre nagyobb számban használják a China Airlines járatait.

A China Airlines turista osztályon utazóknak 40 kg súlykeretet biztosít Manila, Ho Chi Minh City, Hanoi, Sydney, Brisbane, Auckland és Chritschurch desztinációkra. A többi célállomásnál 30 kg a megengedett súlykeret. Hosszabb tajpeji várakozási idő esetén a légitársaság a reptértől a reptérig ingyenes városnézést biztosít  az utasoknak. Magyar állampolgárok, turistaként, vízum nélkül utazhatnak Tajvanra.

A China Airlines a Sky Team légitársasági szövetség tagja, így a légitársaság járatain történő utazás után járó törzs utas pontok bármelyik Sky Team légitársaság rendszerében jóvá írhatók.

A légitársaság 2014-ben jó évet zárt, utasainak száma elérte a 35.886.000 főt. Gépeinek kihasználtsága 77,7%-os volt, ami az előző évhez képest fél százalékos növekedést jelent. 2014-ben ismét a China Airlines-t jelölték az „Észak-Ázsia legjobb Légitársasága" címre.

A China Airlines magyarországi vezérképviselete az Aviation GSA Co.