Erősödő SKÅL Europe, régiós választások

Forrás: turizmus.com

 2021. október 25. 18:16

Október 23-án Velencében hivatalos testületként is megalakult a SKÅL Europe Area Committee, a SKÅL International legnagyobb régiós területi bizottsága.

A szavazásra a SKÅL 120 európai klubjának közel 3500 tagja nevében a helyi szervezetek vezetői voltak jogosultak; a SKÅL International Hungary & Budapest nevében Jávorkai Péter, a szakmai egyesület magyar elnöke vett részt az online nemzetközi szavazáson.

A klubelnökök elsöprő többséggel választották be az Elnökségbe azokat a jelölteket, akik az elmúlt 3 év SKÅL Europe alapító konferenciáin és sorozatos megbeszélésein azon dolgoztak, hogy új életre keltsék a SKÅL európai erőfeszítéseit.

Az új SKÅL Europe Board elnöke az osztrák Franz Heffeter (SKÅL Salzburg), alelnökei Francisco Rivero (SKÅL Madrid) és Tito Livio Mongelli (SKÅL Rome), titkára a korábbi budapesti SKÅL Tourism Day konferencia kiemelkedő előadója, Björn Arvidsson (SKÅL Stockholm), az International Councillor Georgeta Grecu (SKÅL Bucharest), a kommunikációs igazgató David Fontanella (SKÅL Switzerland), az online igazgató pedig Paolo Bartolozzi (SKÅL Italy) lett.

A SKAL Europe frissen megválasztott elnöksége

Fotó: SKAL

Az eredményeket Daniela Otero, a SKÅL International CEO-ja ismertette a hibrid módon megtartott rendezvényen.

Az új régiós testület első ülését a SKÅL Europe díjátadó ünnepség után tartotta, amelyet a SKÅL Venice és az olasz SKÅL elnöke, Armando Ballarin szervezett a Velence alapításának 1600. évfordulójáról megemlékező ünnepségsorozattal egybekötve.

A négynapos velencei szakmai rendezvénysorozat része volt még a SKÅL Velence 70. évfordulós ünnepsége, illetve a velencei és salzburgi SKÅL-klubok twinning ceremóniája.

A SKÅL Europe új vezetősége szilárdan hisz a területi képviselet fontosságában, hogy összhangba hozza az európai SKÅL-klubok hangját, az európai turizmus sajátosságainak és kihívásainak jobb megértése érdekében.

Az új Board alapötletei általánosságban bemutatásra kerültek a SKÅL Europe honlapján (skaleurope.org/), a tagok nemzetközi B2B üzletfejlesztését segítő platform (visiteuropewithskal.eu) pedig már 2020. óta üzemel.

Az alapító közgyűlés során kiemelt hangsúlyt kapott a fenntarthatóság kérdése, a SKÅL által hozzáadott érték folyamatos biztosítása a tagsággal járó előnyök vonzerejének növelése érdekében, és a Young SKÅL megerősítése, azaz, hogy megtalálják a turizmus-vendéglátás területén tanuló és dolgozó fiatalokat, és támogassák őket szakmai karrierjükben.

Kapcsolódó cikkek