Erre a 10 helyre utaznának legszívesebben a magyarok

Forrás: turizmus.com

 2019. december 04. 14:44

Több mint 40 000 beérkezett válasz alapján elkészült a magyarok utazós bakancslistája. Mutatjuk a top 10 vágyott úti célt.

A repjegy.hu immár negyedik alkalommal elvégzett felmérése során, október 14. és november 17. között több tízezer magyar internetezőnek tették fel a kérdést: Ha a világon bárhová elutazhatna, Ön mit választana?

Íme a rangsor:

1. Bali, Indonézia
2. Maldív-szigetek
3. Seychelle-szigetek
4.  New York, Egyesült Államok
5. Havanna, Kuba
6. Sydney, Ausztrália
7. Los Angeles, Egyesült Államok
8. Dubaj, Egyesült Arab Emirátusok
9. Miami, Egyesült Államok
10. Tokió, Japán

2018-ban Bora Bora és New York még az első két helyen szerepelt az álom úti célok listáján, idén Francia Polinézia paradicsomi szigetcsoportja már be sem került a top 10-be és az amerikai metropolisz is leszorult a dobogóról. Most egzotikusabb vágyai vannak a magyar utazónak, így a Maldív- és Seychelle-szigeteket is megelőzve leginkább az indonéz szigetvilág népszerű úti céljára, Balira utaznának el a legtöbben.

Az indonéz szigetvilág népszerű úti céljára, Balira utaznának el a legtöbben

Fotó: repjegy.hu

Meglepő, de az európai városok jelenléte évről évre csökkenést mutat. Az örök kedvencek, mint Róma, Párizs vagy akár Barcelona 2018-ban és 2017-ben még az élmezőnyben szerepeltek. Ezúttal azonban egyetlen közeli nagyváros sem fért a 10 legnépszerűbb célpont közé.

Úgy tűnik, a magyar utazóközönség egyre nyitottabbá válik a távoli helyekre. És nemcsak a pálmafás, fehérhomokos, a legszebb képeslapokról visszaköszönő tengerparti úti célok jelentik álmaik netovábbját. Az Amerikai Egyesült Államok ikonikus nagyvárosai is egyre inkább vonzzák az utazókat. Tavaly még csak New York szerepelt a top 10-ben, idén viszont már Los Angeles és Miami is előkelő helyet harcolt ki magának a repjegy.hu listáján.

Los Angeles a 7. helyet harcolta ki magának  a magyarok bakancslistáján

Fotó: repjegy.hu

Havanna, Dubaj és Sydney három sokban különböző úti cél, mégis egy dologban megegyeznek: nagyon sok magyar szeretne ezekre a helyekre elutazni. Ezt a hármast már tavaly is sokan választották.

Ami viszont meglepő, az Tokió jelenléte. A japán főváros a korábbi felmérésekben még egyszer sem szerepelt a 10 legnépszerűbb álom úti cél között – összegezte a felmérés eredményeit az online repülőjegy-értékesítő weboldal.

Tokió először került fel a magyar utazók top 10-es listára

Fotó: repjegy.hu