Érthetőbb, hatékonyabb és kényelmesebb a Charles de Gaulle

Szerző: Pintér Tünde

 2014. április 10. 13:12

Az átszállási idő 10 perccel csökkent, a sikeres csomagtovábbítás 2012-höz képest 1,1 százalékkal, 96,4 százalékra nőtt, a beszállás az összes hosszú távú járatnál utashídról történik a 2012-ben megújult s az Air France otthonaként szolgáló 2E, 2F, 2G terminálon.

A párizsi repülőtér javuló mutatóiról Melles Botond, az Air France magyarországi igazgatója tájékoztatta szerkesztőségünket.

 

Az április 9-i sajtóreggelin elhangzott: a nemzetközi utasok aránya 55 százalékos, ehhez igazodva a feliratok angol nyelvűek lettek, a jelölések egyszerűek, jól láthatók. Az adminisztrációt check-in és transfer automaták gyorsítják, a Parafe ingyenes, automatikus útlevél ellenőrző szolgáltatás mindazoknak, akik biometrikus útlevéllel rendelkeznek. A geo-lokalizáló terminálok az eligazodást segítik. Kedvező és „gyorsító" tényező, hogy a schengeni utasok 85 százaléka nem esik át további biztonsági intézkedésen. A várakozást 8 lounge, valamint pihenő, szórakoztató és gyermek sarkok teszi kellemesebbé. A wifivel 30 percig ingyenes a világhálón való kalandozás.

Fotó: Nánási Pál

A felújítás mindezzel nem ér véget: az Aeroville Shopping Center már megnyitotta kapuit, a 2 E és 2 L csarnok között elhelyezett CDG Long Transit Center átadása szeptemberre várható. 2018-2020 között kerül sor a LISA vonal meghosszabbítására, vagyis a 2G, valamint a Terminal 2 A-B-C-D összekötésére kisvonattal.

Fotó: Nánási Pál