Események, gyógyüdülőhelyek, zarándokhelyek vonzzák Lengyelországba a magyarokat

 2014. március 20. 12:29

A 2014-es év Lengyelországban az Egészségturizmus éve – hangsúlyozta Bakonyi Erika, a Lengyel Idegenforgalmi Képviselet igazgatója március 19-i, nagy érdeklődés mellett megtartott Nyílt Napján.

A képviselet március 19-én a sajtó, március 20-án pedig az utazási irodák képviselőit hívta szakmai beszélgetésre és információcserére egyaránt lehetőséget kínáló nyílt napra.

 

Ahogy Bakonyi Erika elmondta: az országban hegyek, tengerparti helyszínek, földalatti szanatóriumok, a Kneipp – terápia szülőatyjának szanatóriuma, a gyógyüdülő helyeken található só lepárlók (pl. Ciechocinek) kínálnak lehetőséget a gyógyulásra. Az ország az asztmás, allergiás betegek paradicsoma, a gyerekek gyógyításában különösen jó eredményeket érnek el. Részben a 8 százalékos ÁFA miatt a szolgáltatások árai is igen kedvezőek.

A vallási utak és a zarándok helyszínek (melyek egy része szoros kapcsolatban áll a magyar történelemmel) szintén egyre vonzóbbak. Czestochowaba, Krakkóba már zarándok különvonatok indulnak, de a szenior csoportok is szép számban látogatják ezeket a helyszíneket. Április 27-én, II. János Pál szentté avatása alkalmából több helyszínen nagy rendezvények várják az érdeklődőket.

 

A Krakkói Egyetem ebben az évben ünnepli fennállásának 650. évfordulóját. A legfontosabb rendezvény május 10-én lesz az államfő részvételével, este egy nagy szabadtéri zenei rendezvénnyel a Főtéren. (Részletek: www.650.uj.edu.pl/en/)

A sportrendezvények szintén nagy vonzerőt jelentenek, az Atlétikai Világbajnokság után a Férfi Röplabda Világbajnokságra készül az ország. Az eseményre 2014. augusztus 30. - szeptember 21. között kerül sor Bydgoszczban, Gdańskban, Katowicében, Łódźban, Krakkóban, Wrocławban.

Szintén nagy szerepet kapnak a zenei események. Különösen kedvelt az ifjúság körében a „Jazz nad Odra" Fesztivált Wrocławban. április 4-6. között. Hagyományosan népszerű a Húsvéti Beethoven Fesztivál, melyet ez évben április 6-18. között Varsóban élvezhetnek a komolyzene kedvelői.

További események: www.lengyelorszag.travel