Észak-Korea – Az utolsó vörös herceg birodalma

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 18. 14:28

Észak-koreai utazásáról tart előadást a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban szeptember 9-én este hatkor Erdélyi Zsolt.

"Észak-Korea. A világ egyik legelzártabb diktatúrája, a vezető hírek állandó szereplője. Egy ország; ahol megállt az élet, ahol az emberi jogokat lábbal tiporják, ahol a XXI. században a sztálini személyi kultusz még mindig dívik. Több éves külső szemlélés után sikerült bejutnom magába az államba, ahol az ott töltött nyolc nap életem egyik legmeghatározóbb élményévé vált" - olvashatók az előadó szavai az eseményre szóló meghívóban.

Az esemény plakátja

Fotó: MKVM

Az est során az ország bemutatása mellett betekintést nyerhetnek a résztvevők az ottani emberek mindennapjaiba, a tömény propagandába, a helyi szokásokba, a helyi hazugságok tömkelegébe, a Dél-Koreával való különbségekbe – közelebb kerülve annak megválaszolásához, hogy vajon tényleg úgy van-e minden, mint ahogy a média a KNDK-t beállítja.

"Az észak-koreai látogatáson számos ellenőrzött fotót, videót készítettem; jellegzetes szállásokon szálltam meg, és tiszteletemet tettem a Nagy Vezérpár szobránál is. Az előadáson bemutatom az utazás során készített képeimet és videóimat, illetve válaszolok a felmerült a kérdésekre.

Magamról csak annyit, hogy mindig is érdekelt a történelem és a 20. század politikai változásai. Egyik kedvenc témám a szocialista és kommunista időszakok politikai berendezkedése és a posztkommunista országok jelenlegi helyzete. Ezért is utaztam el Észak-Koreába, vagy éppen Csernobilba, a Lenin nevével fémjelzett atomreaktorhoz" - írja Erdélyi Zsolt.

Az előadáson való részvételhez regisztráció szükséges: mkvmuzeum@gmail.com; tel.: 1/375-6249

Belépő: 500 forint.