Eszkimó iglufalu a leghíresebb finn attrakció

Forrás: turizmus.com

 2016. július 16. 21:05

Rekordnagyságú, 17 millió letöltést ért el a világhálón a Kakslauttanen üveg igluit bemutató videó, amely így a leghíresebb finn turisztikai látványossággá vált, rövid idő alatt.

A Kakslauttanen-i Arctic Resort alapítója és tulajdonosa, Jussi Eiramo 1999-ben ötlötte ki az üvegből készült eszkimó kunyhókat, és építette fel, folyamatosan bővítve a világ egyik legkülönlegesebb bungalókomplexumát. Az igluk természetesen csak kívülről hasonlítanak az őslakók hajdani kunyhóira, belül teljes összkomfort és a legfejlettebb technika várja azokat a turistákat, akiknek már elege van a forró homokú beach-ekből és a strandolásból.

A finnek leghíresebb legendáját, a sok évszázados Télapó mítosz vonzerejét persze nem múlja felül az üveg iglucsoport, de abban verhetetlen, hogy innen lehet a legjobban látni az északi fényt, amelynek főszezonja augusztus 22-én kezdődik.

Most még az éjféli nap attrakciója vonzza a turistákat, ez az időszak július végéig tart. Az őszi fények elnevezésű időszak augusztus végétől szeptember 20-ig varázsolja el az ide látogatókat.