Elektromos hop-on hop-off kisbuszok járnak Esztergomban

Forrás: turizmus.com

 2024. május 14. 16:55

Májustól a gumikerekes kisvonatok mellett már tisztán elektromos kisbuszokkal is felfedezhetők Esztergom turisztikailag frekventált pontjai.

Április 27-én az Akkor és Most Jármű Expo keretében mutatkozott be Esztergom legújabb közlekedési szolgáltatása, a Visit E-Busz. A környezetbarát elektromos autóbuszok hop-on hop-off jelleggel közlekednek a belvárosban, 10 állomást érintve. A flotta jelenleg két darab 22 férőhelyes járműből áll, melyekhez hamarosan további kettő csatlakozik majd. Izgalmas lehetőség a turisták számára, hogy az új szolgáltatás közvetlenül köti össze Esztergom belvárosát a Várhegy környékével.

A Visit E-Busz májusban menetrend szerint csütörtöktől vasárnapig, míg júniustól hétfő kivételével minden nap 10 és 17 óra között üzemel. A körjárat a Várhegyen található Tourinform Ponttól 20 percenként indul és érinti a Mindszenty teret, az Aquasziget Élményfürdőt, az Esztergomi Hajóállomást, a Grand Hotel Esztergomot, a Széchenyi teret, az Esztergomi Piacot, a Szent Tamás-hegyet, valamint az Esztergomi Bazilikát. Sőt, az egyes kiemelt városi rendezvények idején további helyszínek is bekapcsolódnak.

Ilyen környezetbarát buszokkal fedezhetjük fel Esztergomot

Fotó: Visit Esztergom

A közlekedési szolgáltatás napi-, illetve vonaljeggyel vehető igénybe, amely a város több pontján, szálláshelyén, valamint online az esztergomijegyek.hu oldalon, továbbá a járaton a jegykezelőnél váltható meg.

Egyéni és csoportos lekérések esetén, beutaztató partnerek részére egyedi útvonallal és programajánlattal, közvetlenül kérhető információ a hello@visitebus.com e-mail-címen.