ETC: tízből hét európai tervez utazást a következő hónapokban

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 27. 15:19

Az European Travel Commission (ETC) legújabb adatai szerint a felmérésbe bevont európai országok lakosainak közel 70 százaléka legkésőbb 2022. január végéig utazni akar.
A nemzeti turisztikai marketingszervezetek európai ernyőszervezete tavaly szeptember óta havonta méri fel tíz európai ország (Németország, Egyesült Királyság, Franciaország, Hollandia, Olaszország, Belgium, Svájc, Spanyolország, Lengyelország és Ausztria) lakosainak utazási hajlandóságát és motivációit.

A legfrissebb felmérés szerint az utazni vágyók 53 százaléka egy másik európai országot keresne fel, 35 százalékuk pedig a saját országában utazna. Belföldön az 54 éven felüliek 44 százaléka, az ennél fiatalabbaknak csak 27 százaléka maradna.

Az utazási elképzeléseit egyre több európai valósítja meg, de az előző felméréshez képest 20 százalékkal többen tartanak attól, hogy a kiválasztott úti célban emelkedik a fertőzések száma.

Az utazni vágyók 53 százaléka egy másik európai országot keresne fel

Fotó: 123rf.com

Csupán a megkérdezettek 17 százaléka válaszolta azt, hogy nem akar sehova utazni, 15 százalékuk pedig még nem volt biztos benne, hogy akar-e. 54 százalékuk azt mondta, hogy a Covid-19 elleni védőoltások miatt optimistábbak az utazási terveiket illetően, mint eddig. A digitális uniós védettségi igazolványoktól 57 százalékuk várja azt, hogy könnyebbé válik az utazások tervezése és kivitelezése.

A bizonytalankodók 18 százaléka a karantén-intézkedésektől, 16 százaléka a nyaralóhelyen esetlegesen növekvő fertőzésszámoktól, 15 százaléka pedig a helyszíni korlátozásoktól tart.

A jelentés INNEN tölthető le.