ETI-évkezdet: megnövelt kapacitás, új járatok

Forrás: turizmus.com

 2018. január 25. 13:45

A tavalyi 20 ezer utas után 2018-ban 24-25 ezer utast tervez idén az Express Travel International.

Kerekes Gábor

 

Kerekes Gábor, az Egyiptom-specialista iroda vezetője lapunknak elmondta, hogy a januári előfoglalási adatok alapján közel 100%-os növekedést tapasztalható 2017 hasonló időszakához képest. A növekedés különösen annak fényében figyelemre méltó, hogy 2016-ban még csak 6000 utas választotta a Magyarországon négy évvel ezelőtt indult iroda egyiptomi üdüléseit.

Az iroda több járatot indít az idén is különböző egyiptomi üdülőhelyekre. A jelenleg is közlekedő heti két menetrendszerinti hurghadai Air Cairo-járat mellé március 23-tól egy újabb is indul, pénteken.

Sharm-el-Sheikre idén két ETI-charter áll forgalomba, az első már március másodikától, a második május 2-től. Az iroda már tavaly sikerrel üzemeltetett egy önálló Sharm-i járatot, mely június közepétől október végéig járt.

Kiemelkedő újdonság, hogy Marsa Alamra is indítanak járatot március 25-től. Kerekes Gábor felhívta a figyelmet a kínálatukban szereplő marsa alami szállodák kiváló minőségére és az ottani érintetlen környezetre.

Az ETI partnerei a napokban a cég hurghadai és marsa alami kínálatával ismerkednek

Fotó: ETI

A Budapestről közlekedő heti 6 járat mellett - melyekkel összesen 800 személy kiutazására van lehetőség - a tavalyi sikerre alapozva a cég idén is elindítja Debrecen-Hurghada járatát, már június 5-én, megnövelt kapacitással. Ily módon a cívis város repteréről heti 174 utas tud majd utazni, szeptember végéig.

Az ETI az idén folytatja bővülését a román piacon is, a 2017-es egyetlen Kolozsvár-Hurghada charter után az idén legalább három járatot terveznek indítani Kolozsvárról, illetve Bukarestből Hurghadára és Sharm-el-Sheikh-re. A megnövekedett forgalom miatt hamarosan irodát is nyitnak a szomszédos országban. Mint ismeretes, ezidáig a román piacot is Budapestről irányították.