ETI: szezonértékelő és katalógusbemutató a Dunán

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2019. december 04. 11:58

Jövő évi katalógusának bemutatóját egy dunai hajón, ünnepi vacsora keretében mutatta be az Express Travel International, amely idén 36 ezer főt utaztat hazánkból Egyiptomba.

A rendezvényen Kerekes Gábor irodavezető ismertette az idei év eredményeit. Mint elmondta, nem volt könnyű a szezon, mert bár nem történt jelentős járatkésés, de túltöltés egyes szállodákban előfordult.

Ez persze a nagy számok törvénye alapján elkerülhetetlen, hiszen a cég az idén Magyarországról összesen 241 nyaralójáratot indított Egyiptom különböző üdülőhelyeire. A járatok többsége Budapest és Hurghada között közlekedett (126 alkalommal), Sharm-el-Sheikh-re 71 járat ment el Budapestről. Ugyanakkor volt 29 járat Marsa Alamra és 15 Debrecenből Hurghadára is.

Az ETI nyolcfős magyarországi csapata

Fotó: ETI

A téli időszakban sem áll le minden járat, két gép repül hetente Hurghadára (szerdán és pénteken), egy pedig Sharmra, szerdánként Budapestről. A március végéig rendelkezésre álló 15 ezer fős utaskapacitás értékesítésében továbbra is  számítanak a viszonteladókra, akiken keresztül zajlik a cég magyarországi üzleti forgalmának döntő része – emelte ki Kerekes Gábor.

Bécsből Marsa Alam is elérhető a téli időszakban, ugyanakkor Grazból és Bécsből is közlekednek a hurghadai charterek télen.

Az idén év végéig összesen 36 ezer utas választja az ETI magyarországi indulású útjait (közülük becslések szerint 2-3000 szlovák illetve román állampolgár), ugyanakkor további 3-4 ezer honfitársunk vett részt ETI-üdülésen bécsi, pozsonyi vagy grazi indulással.

Az utasszám az egy évvel korábbihoz képest 10-15%-kal, az árbevétel 18-19%-kal nőtt, a charterjáratok átlagos töltése 90% fölött alakult – tudtuk meg. A cég idén megerősítette piacvezető pozícióját az Egyiptomba irányuló charteres utak tekintetében.

Elhangzott, hogy az ETI-képviselet hat éve működik Magyarországon, az utazásszervezői tevékenységet továbbra is az osztrák anyacég végzi határon átnyúló szolgáltatás keretében.

Az ETI Egyiptom vonatkozásában piacvezető hazánk mellett Németországban, Ausztriában és igen jelentős szereplő Szlovákiában, Szlovéniában és Romániában is.

A cég erősségét a saját tulajdonú, 18 hotelből álló Red Sea szállodalánc, a saját beutaztató iroda és transzfercég (Cairo Express Travel) és a szintén saját, tíz hajóból álló nílusi hajóflotta (Grand Cruises) adja. A Red Sea összes szállodai kapacitása 16 ezer ágy.

Az est házigazdája, Jenei Péter partnerkapcsolati vezető röviden vázolta az ETI jövő évi magyarországi terveit. Ezek szerint a télen közlekedő pénteki sharmi járat mellé bejön június 14-től egy heti második járat is, a két téli hurghadai pedig május 3-tól egészül ki egy harmadikkal. Marsa Alamba már március 5-től újraindul a járat, Debrecen és Hurghada között pedig május elsejétől lehet újra repülni.

A Red Sea hotelek kínálatát a különböző egyiptomi üdülőkörzetekben Patruna Róbert marketingvezető ismertette.

Az iroda új katalógusa

Fotó: ETI

A szakember bemutatott két új, még a soft opening állapotában levő, de már foglalható,csak felnőtt vendégeket fogadó hurghadai szállodát, az ötcsillagos The Grand Palace-t és a négycsillagos Grand Marinát. Arról is hallhattunk, hogy egy hatalmas üdülőkomplexum is épül Sahl Hasheesh-ban, ahol több ütemben összesen 7 szállodát adnak majd át (kettőt várhatóan már 2020-ban), egy hatalmas, mesterséges, sós vizű lagúna körül.

Az ETI-vendégek számos előnyt élvezhetnek a Red Sea Hotelekben az early check-intől a közvetlen szállodai transzferen át az ingyenes napágyakig. Elhangzott, hogy hamarosan indul az iroda megújult weboldala, ahol egyebek mellett lehetőség nyílik csoportos és opciós foglalásokra is. Az ajánlatok a viszonteladó iroda logójával is elláthatók.

Végül azt is megtudtuk, hogy a Red Sea Hoteleken kívül más szállodák is foglalhatók a rendszeren keresztül, bécsi indulással pedig nemcsak egyiptomi, hanem görög, spanyol, ciprusi, portugál, tunéziai, török és horvát ajánlatok között is lehet válogatni.

Telt ház előtt lépett fel az est folyamán Aranyosi Péter humorista

Fotó: ETI

A szakmai program után Aranyosi Péter humorista előadását, majd a bőséges vacsorát élvezhették a meghívottak. Az est végén az ETI elismerésben részesítette a legjobb partnereit, majd a sorsolás után a szerencsés nyertesek jutalomutakkal gazdagodtak.

Kapcsolódó cikkek