Jövő héttől újra forgalomba állnak az étkezőkocsik az EuroCity vonatokon

Forrás: turizmus.com

 2023. december 08. 10:26

December 10-től, azaz a menetrendváltás napjától ismét közlekednek a pandémia kezdetekor, 2020 tavaszán leállított étkezőkocsik a Budapest és Bécs közötti EuroCity-vonatokban.

A fejlesztéssel így már minden Bécsbe tartó nappali nemzetközi vonaton elérhető lesz a fedélzeti vendéglátás - közölte a MÁV-Start. Az Utasellátó szolgáltatásával a Záhony–Budapest–Bécs között közlekedő Hortobágy, a Budapest–Bécs között járó Liszt Ferenc, Csárdás, Semmelweis, és Lehár EuroCity járatokon, valamint a Bécs–Budapest–Nagybánya útvonalú  Tisza-Szamos EuroCityben, továbbá Budapest-Bécs között a Dacia gyorsvonatban találkozhatunk.

Így a Budapest–Győr–Bécs útvonalon egész nap kétóránként lehet igénybe venni az Utasellátó étkezőkocsijait, a Railjet xpress vonatok pedig a köztes órákban szintén fedélzeti vendéglátással közlekednek. A fejlesztéssel nemcsak a nemzetközi utasok, hanem a főváros és a Komárom-Esztergom, valamint Győr-Moson-Sopron vármegyei székhelyek között utazók számára is növekszik a szolgáltatás színvonala a távolsági vonatokon.

mav_etkezokocsi

A pandémia kezdetén, 2020 tavaszán állították le az étkezőkocsikat a Budapest és Bécs közötti EuroCity-vonatokon

Fotó: MÁV

A vonatokon olyan klasszikus fogások közül választhatunk, mint a gulyásleves, paprikás csirke vagy a START Burger, amelyek mellett számos újdonsággal is találkozhatnak az utasok. A húsmentes étrendet követőkre is gondoltak, számukra a keleties ízvilágú, indiai csicseriborsó-raguval készülnek.

mav_etkezokocsi

Magyaros és vega ételek is elérhetőek lesznek az étlapon

Fotó: MÁV

Budapest és Bécs között mindkét irányban hajnaltól estig óránként indulnak vonatok étkezőkocsival, akadálymentes utazási lehetőséggel és kerékpárszállítással is. Bécsben átszállva kedvező csatlakozással érhető el Linz, Salzburg, Innsbruck és Graz valamint kétóránként Klagenfurt is, de átszállással olyan közkedvelt üdülőhelyekre is el lehet utazni, mint Mariazell, Bad Ischl, Hallstatt, Zell am See és Bad Gastein.