Európában a finn légitársaságé az első A350 XWB

Forrás: turizmus.com

 2015. október 08. 12:26

A Finnair a napokban átvette első A350 XWB típusú repülőgépét Toulouse-ban, így Európában az első, világszinten pedig a harmadik légi fuvarozó lett, mely az újgenerációs géptípust üzemelteti.

A fedélzeten összesen 297 férőhelyet alakítottak ki, ebből 46 business class, 43 ecomomy comfort kategóriájú, a turistaosztályon 208-an utazhatnak . Az új Airbust még ezen a héten, október 9-én üzembe állítják Amszterdamban és Oslóban, november 21-től pedig nonstop hosszú távú járatként közlekedik Helsinki és Sanghai között.

„Hosszú és sikeres munkakapcsolatban állunk az Airbusszal, melyet az A350-es új szintre emelt. A gép teljesen új utazási élményt ad utasainknak" – mondta Pekka Vauramo, a Finnair ügyvezetője. Az Airbus is örömét fejezte ki amiatt, hogy a világ egyik legrégebbi és legelismertebb légitársasága lett az első európai tulajdonosa új büszkeségüknek, mely páratlan üzemanyag-hatékonyságával és magas szintű kényelmi szolgáltatásaival tökéletes a finn fuvarozó ázsiai terjeszkedéséhez.

 

Az új generációs utasszállító az Airbus modern, kényelmes és hatékony széles törzsű termékcsaládjának tagja, a legmodernebb aerodinamikai kialakítással, szénszálas törzzsel és szárnyakkal, üzemanyag-takarékos motorokkal. Mindezek együtt minden eddiginél nagyobb működési hatékonyságot biztosítanak, 25 százalékkal csökkentett üzemanyag-fogyasztással és károsanyag-kibocsátással, jelentősen kisebb karbantartási költségekkel. Az utasokat új szintre emelt fedélzeti kényelem várja, az extra széles kabin több személyes teret garantál, 18 inch széles ülésekkel a turistaosztályon is.