Európában terjeszkedik az American Airlines

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 22. 17:09

A budapesti siker után a 2019-es nyári menetrendbe három új európai célállomást emelnek be, miközben Ázsiába csökkentik a járatok kapacitását.

A philadelphiai nemzetközi repülőtérről a berlini repülőtérre (Tegel), valamint Bolognába a Guglielmo Marconi repülőtérre, illetve a dubrovniki repülőtérre, Horvátországba indít új utakat az American Airlines. A szezonális járatokat június és szeptember között üzemeltetik Boeing 767-es gépekkel.

A közlemény megemlíti, hogy az Egyesült Államokból, Philadelphiából idén nyáron indult közvetlen járat a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre és a prágai Vaclav Havel légikikötőbe. Ezek októberig működnek, és 2019-ben újraindulnak.

A budapesti járat

Fotó: turizmus.com

Vasu Raja alelnök úgy nyilatkozott, hogy a sikeres budapesti és prágai járattal tovább könnyítették, hogy a világ bármely részét el lehessen érni. Az American Airlines bővíti az együttműködést a British Airwaysszel is, amellyel már napi 70 járatot üzemeltetnek Észak-Amerikába.

Az Atlantic Joint Business partner, a Finnair ugyancsak új szolgáltatást jelentett be a Helsinki Airport és a Los Angeles International Airport között, amely március 31-én indul. Az ázsiai leépítést ugyanakkor elsősorban az üzemanyag-költségekkel indokolja az American Airlines.

Az új amerikai járatokra augusztus 27-én kezdődik az értékesítés.