Európai légitársasági marketing fődíjat nyert a Budapest Airport

Forrás: turizmus.com

 2019. április 10. 15:24

A Budapest Airport hozta el a legjobb légitársasági marketingért járó díjat a szakma legrangosabb európai konferenciáján, Hannoverben.

A Routes Europe konferencián a légitársaságok és a repülőterek vezetői találkoznak. Idén a Budapest Airport nemcsak a 4-20 millió utast kiszolgáló repülőterek között, hanem az egész földrész összes reptere között lett az első - adta hírül a repülőtér.

A tekintélyes marketingdíjat hagyományosan a légitársaságok szavazatai alapján ítéli oda egy szakmai zsűri, a Budapest Airport először 2011-ben, majd tavaly hozta el az elsőséget a saját kategóriájában.

Idén a díjat odaítélő bizottság választása alapján a magyar főváros repülőterének pályázatát ítélték a legjobbnak. A benyújtott dokumentum azokat az innovatív és népszerű marketing módszereket mutatja be, amivel a Budapest Airport hozzájárul egy-egy partner légitársaság új útvonalának beindításához vagy a meglévő járatok népszerűsítéséhez.

„Mondanom sem kell, hogy magunkon kívül voltunk az egész csapattal az örömtől, amikor kiderült, hogy a légitársaságok minket jelöltek győztesnek” – mondta Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója.

A Budapest Airport munkatársai a díjjal, balról a második Kam Jandu

Fotó: [forrás]

Hozzátette: „Nagyon kemény küzdelemben lettünk kategóriagyőztesek, de az európai elsőség megszerzése minden képzeletet felülmúló elismerés a számunkra. Mindez azt bizonyítja, hogy fantasztikusan jó csapattal dolgozunk és hogy a partner légitársaságokkal kialakított jó viszony az alapja minden sikernek. Hét év után sikerült ismét visszanyernünk a díjat, elértük, hogy végre mindenki a Budapest Airportról beszél a szakmában.”

A verseny döntősei között olyan európai repülőtereket utasított maga mögé a Budapest Airport, mint Szentpétervár Pulkovó repülőtere, Brüsszel-Zaventem vagy Athén légikikötője.

Az európai győzelem egyben azt is jelenti, hogy Budapest automatikusan továbbjutott a világelsőségért folyó küzdelemben, aminek a díjátadója szeptemberben lesz a Routes világkonferencián az ausztráliai Adelaide-ben.